Bombeeksplosion tæt på FN-hotel i Damaskus
Den oprørske Frie Syriske Hær påtager sig skylden for en kraftig bombeeksplosion i det centrale Damaskus.

En bombe er eksploderet i centrum af Damaskus onsdag tæt på et hotel, der bruges af FN's observatører. Tre personer er blevet såret, oplyser syrisk stats-tv.

Bilbomben, som var placeret på en parkeringsplads bag hotellet, eksploderede i en tankvogn og sendte sorte skyer op i himlen over hovedstaden.

Syriens viceudenrigsminister, Faisal Mekdad, siger, at ingen af observatørerne er kommet noget til ved eksplosionen, hedder det videre i det statslige tv. "Det er en kriminel handling, der har til formål at skade Syriens image", citerer fjernsynet ham for.

Efterfølgende har oprørernes Frie Syriske Hær, FSA, påtaget sig skylden for angrebet, som havde til formål at ramme et operationelt møde i et lokalt militærhovedkvarter.

- FSA-operationen havde til formål at ramme et kontor for den lokale militærkommando med sprængstof, der var bestemt til at eksplodere under et møde mellem officerer og den regeringsvenlige shabiha-milits, hvor de daglige operationer i Damaskus besluttes.

Det siger Meher Nuwaimi, der er leder af FSA's koordineringskommando i Syrien, til nyhedsbureauet AFP.

Ud over at være hjemsted for militærkommandoens kontorer, så rummer området også den den syriske regeringshærs officerklub og en bygning, der tilhører det regerende Baath-parti.

Video fra eksplosionsstedet, der er udsendt af den regeringsvenlige tv-kanal El-Ikhbariya, viser brandmænd, som oversprøjter en brændende, sprængt tankbil i nærheden af hotellet. En række hvide FN-køretøjer, parkeret i nærheden, er dækket af støv.

Et øjenvidne siger, at eksplosionen indtraf omkring klokken 08.30 lokal tid (klokken 07.30), og at den ødelagde en bygning over for Dama Rose Hotel, hvor observatørerne bor. Men den syntes ikke at have beskadiget hotellet.

/ritzau/Reuters