Bombealarm forsinker juletrafikken
En efterladt kuffert på Nørreport Station giver knas i juletrafikken.

Fjerntogsperronen på Nørreport Station har været afspærret, og bombesøgeren rullemarie har været tilkaldt efter fundet af en efterladt kuffert på stationen.

Det har givet problemer for juletrafikken, fordi fjern- og regionaltog har måtte standse og vende på Københavns Hovedbanegård og Østerport.

»Der er i øjeblikket en forsinkelse på fem til 10 minutter for intercity- og regionaltog, blandt andet fordi togene stadig ikke kan komme til vores klargøringscenter ved Svanemøllen. Og så er der mange mennesker med togene i dag, og det giver i sig selv forsinkelser,« siger Martin Sun Larsen fra DSB’s pressecenter lørdag eftermiddag.

Passagerer på kystbanen mellem Helsingør og Københavns Lufthavn skal desuden være opmærksomme på, at hver andet tog er skåret væk, så togene nu kører hvert tyvende minut og standser ved alle stationer. Derfor råder Martin Sun Larsen passagerer, der for eksempel skal nå et fly i lufthavnen, til at tage hjemmefra en halv time tidligere, end de ellers ville.

Martin Sun Larsen regner med, at togdriften bliver normal igen fra klokken 20.00 lørdag aften. Han oplyser, at DSB har placeret info-medarbejdere med gule veste på Hovedbanegården, og her kan forsinkede rejsende få svar på deres spørgsmål.

Kufferten viste sig i øvrigt blot at indeholde spille-jetoner.