Bombe dræber efterretningsfolk i Pakistan
En kraftig bilbombe har kostet tre grænsekontrollører og to efterretningsfolk livet i pakistansk provins.

En selvmordsbomber detonerede sent fredag aften sin bil, der var fyldt med sprængstof, ved en kontrolpost i det sydvestlige Pakistan.

Seks mennesker blev dræbt, heriblandt fem militærfolk, oplyser en embedsmand lørdag.

Styrker fra det paramilitære grænsekorps, FC, stoppede en Toyota til et rutinemæssigt sikkerhedstjek i Quetta, hovedstad i den oprørske Baluchistan-provins, da den kørte ind i byen sent fredag aften, siger grænsekorpsets talsmand Murtaza Baig.

- De var ved at afhøre føreren, da han sprængte sig selv i luften. Han dræbte tre medlemmer af grænsekorpset og to militære efterretningsfolk. Bombemanden omkom også selv ved eksplosionen, siger Baig.

Han tilføjer, at terroristen kan have planlagt at ramme en eller anden form for militærinstallation eller et offentligt sted i forbindelse med den muslimske Eir ul-Fitr-fest, der markerer afslutningen på ramadanen, og som begynder i denne weekend.

Der er endnu ingen, der har påtaget sig ansvaret for den seneste episode, men provinsen, som grænser op til Iran og Afghanistan, lider hyppigt af angreb fra Taliban.

Det er også brændpunkt for sekterisk vold mellem sunni- og shiamuslimer, og uroen har kostet tusindvis af mennesker livet siden slutningen af 1980'erne.

Oprøret i Baluchistan øgede i 2004 med krav om politisk autonomi og en større andel af overskuddet fra olie-, gas- og mineraludvinding i provinsen.

Bombesprængninger og angreb på politiet og sikkerhedsstyrker er hyppige i det oprørsplagede Baluchistan, som er en af de mest urolige områder i Pakistan.

/ritzau/AFP