Bolt snubler men er klar til semifinalen
Alle favoritterne på mændenes 100 meter er klar til semifinalerne, der løbes søndag.

Jamaicanske Usain Bolt sørgede lørdag for at nedtone tvivlen en anelse om, hvorvidt verdens hurtigste mand nu også er i form til at levere ved OL i London.

På en bane beskrevet af den stadionansvarlige som et "magisk underlag", snublede Bolt en smule til at starte med, men kunne efterfølgende uden større tegn på anstrengelse glide forbi sine konkurrenter i sit indledende heat i tiden 10,09 sekunder.

Dermed er han klar til semifinalerne.

- Jeg tog et dårligt skridt. Jeg snublede lidt, men jeg er glad for, at det skete nu, siger verdensstjernen ifølge Reuters.

Den forsvarende OL-vinder er op til sommerens udfordringer i London ellers blevet slået af landsmanden Yohan Blake ved de jamaicanske udtagelsesstævner og har selv fortalt, at han har haft problemer med ryggen.

Men på en varm og solrig dag på det olympiske stadion var der altså ingen svaghedstegn at spore hos den karismatiske hurtigløber.

Heller ikke 22-årige Yohan Blake så synderligt besværet ud, da han passerede målstregen som den første i sit heat i tiden 10,00 sekunder.

Også de andre medaljeaspiranter i kongedisciplinen er videre til semifinalerne.

Amerikanske Tyson Gay kom ind i 10,08 sekunder, mens landsmanden Justin Gatlin gjorde det en anelse hurtigere - nemlig på 9,97 sekunder.

Den tredje jamaicanske medaljebejler, Asafa Powell, vandt ligesom de ovennævnte løbere sit heat i tiden 10,04 sekunder.

Hurtigst af alle løberne var imidlertid amerikanske Ryan Bailey, som sluttede i tiden 9,88 sekunder.

Der er dog fortsat et stykke ned til Usain Bolts utrolige 9,58 sekunder, som han tilbagelagde de 100 meter på i 2009.

/ritzau/