Bolt blev også OLs twitterkonge
Verdens hurtigste mand sætter sig også på tronen som klodens mest omtalte OL-atlet på Twitter.

Ikke nok med at Usain Bolt med tre guldmedaljer stjal det meste af opmærksomheden ved det nu overståede OL i London.

Sprintkongen fra Jamaica var også med afstand den olympiske udøver, der fik mest opmærksomhed fra verdens Twitter-brugere.

Da Bolt vandt 200 meter-finalen inspirerede han folk på den populære mikroblogging-side til at skrive intet mindre end 80.000 tweets i minuttet, hvor hans navn blev omtalt, oplyser ejerne af det sociale medie.

Det var nok til at overgå de 74.000 beskeder, der blev skrevet i minuttet, da verdens hurtigste mand vandt OL-guld på 100 meter-distancen.

Tallene sætter en fed streg over, at årets OL var det første af sin slags, hvor de sociale medier for alvor blev taget i brug.

- Der har været mere end 150 millioner tweets om OL i de seneste 16 dage, skriver folkene bag Twitter.

Bolt er dog ikke alene om at være en ombejlet og omdiskuteret herre på det sociale medie.

Andre profiler som svømmerne Michael Phelps og Ryan Lochte samt NBA-stjernerne LeBron James og Kobe Bryant markerede sig stærkt på OL's twitter-top-10.

Også Bolts jamaicanske konkurrent og ven, Yohan Blake, fik Twitter-brugerne til tasterne.

Alene OL's åbningsceremoni blev der skrevet 9,66 millioner tweets om, mens der blev skrevet mere end fem millioner tweets om OL's fodboldturnering.

Men tilbage til Bolt. Hans guldsejr sammen med Jamaicas stafethold på 4 x 100 meter satte gang i 52.000 tweets i minuttet.

/ritzau/AFP