Boligside kæmper mod mæglere

Ejerne af boligportalen Boliga.dk giver ikke op, selv om Dansk Ejendomsmæglerforening siden fredag har forhindret dem i at hente nye oplysninger om boliger til salg.

De tre mænd bag boligsiden Boliga.dk har ikke givet op, selv om Dansk Ejendomsmæglerforening fredag blokerede deres adgang til foreningens hjemmeside Boligsiden.dk.

»Vi har taget kontakt til Dansk Ejendomsmæglerforening for at afklare mulighederne for et fremtidigt samarbejde. Hvis det ikke lykkes af den vej, må vi se på alternative muligheder,« siger Jonas Åradsson fra Boliga.dk.

Boliga.dk er en internetside, hvor boligkøbere kan få information om, hvordan boligpriserne bevæger sig og søge på boliger, der er sat til salg. Hjemmesiden henter hver nat oplysninger om boliger på Boligsiden.dk, men fredag aften blev den trafik stoppet af Dansk Ejendomsmæglerforening, angiveligt fordi flere medier havde skrevet om voldsomme prisfald på boligmarkedet på baggrund af en statistik fra Boliga.dk.

Dansk Ejendomsforenings blokering har dog ikke fået de tre mænd, der driver Boliga.dk i deres fritid, til at miste modet.

»Nej, tværtimod. Vi har fundet ud af, at der er mange, der støtter os, og at mange brugere ønsker, at markedet bliver mere gennemsigtigt,« siger Jonas Åradsson.

Han mener ikke, at der er noget forkert i, at Boliga.dk i de seneste måneder har tappet oplysninger fra Boligsiden.dk uden at spørge Dansk Ejendomsmæglerforening om lov.

»Google er en søgemaskine, som ved hjælp af forskellige programmer scanner nettet for oplysninger. Vores hjemmeside gør det samme, bare i forhold til boligmarkedet. Der er jo ikke tale om, at vi henter nogle hemmelige oplysninger frem. Vi viderebringer bare oplysninger, der i forvejen er tilgængelige på internettet,« siger han.

Det har hele mandag ikke været muligt at få en kommentar til sagen fra Dansk Ejendomsmæglerforening.

Til Urban siger vicedirektør Thomas Torp, at Boligas fremgangsmåde er »en slags nasseri«, og at det forvirrer forbrugeren, hvis Boligsiden.dk’s oplysninger er at finde flere steder på nettet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.