Boligmarkedet i topform: Rekord på rekord
Boligmarkedet er rødglødende for tiden. (Foto: Ritzau Scanpix)
Handelstallene for oktober viser, at der er fuld gang i ejendomshandlerne. Både villaer, lejligheder og sommerhuse skifter ejer i højt tempo. oktober.

2019 lakker mod enden, og på boligmarkedet ser det ud til, at der er lagt op til en stærk slutspurt. Boligsidens nye handelstal for oktober måned vidner nemlig om usædvanlig livlig aktivitet i handlen med alle typer af boliger.

Vi begynder med ejerlejlighederne.

Her sættes der nemlig rekord i oktober med i alt 1.733 solgte lejligheder. Det er det højeste niveau i hele 2019, og der er heller ikke på noget tidspunkt i 2018 registreret lige så mange handler i en enkelt måned.

– Antallet af solgte ejerlejligheder er steget igennem de sidste fire måneder, og i oktober er der tale om en ret markant stigning. Vi skal helt tilbage til september 2017 for at finde et niveau, der er højere end det aktuelle. Samtidig stiger priserne, og meget tyder på, at denne del af boligmarkedet igen begynder at røre på sig, efter at handlen med ejerlejligheder ellers har været stagnerende, siden de nye låneregler blev indført, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Sommerhusene sprænger rammen

Rykker vi videre til sommerhusene, er der her tale om en historie for sig. Til og med oktober måned i år er der i alt solgt 8.901 sommerhuse. Dermed er årets handel allerede nu på niveau med hele den samlede handel for 2018, hvor der i alt blev solgt 8.923 sommerhuse.

– Opsvinget i dansk økonomi har især haft en positiv betydning for sommerhusene. De stigende boligpriser kombineret med den lave rente betyder, at mange boligejere har en øget friværdi og dermed mulighed for at investere i et sommerhus. siger Birgit Daetz og tilføjer:

– Sommerhuset er samtidig blevet en eftertragtet ferieform, og det ses tydeligt på sommerhusmarkedet. For her er den korte historie, at udbuddet falder, priserne stiger og salgstiden daler.

Sammenligner vi antallet af sommerhushandler i år med samme periode sidste år, er der til og med oktober måned solgt 13 procent flere sommerhuse i 2019.

Vilde villakøb

Husene er også fortsat en eftertragtet vare på boligmarkedet. Til og med oktober er der solgt 42.954 villaer og rækkehuse, hvilket er fire procent flere end i samme periode sidste år.

Sammenligner vi netop antallet af handler i årets første 10 måneder med samme periode i de tidligere år, er der ikke før solgt lige så mange villaer og rækkehuse som nu.

– Det går forrygende på husmarkedet. Der er indtil videre solgt cirka 1.700 flere huse end i samme periode sidste år, og salget fordeler sig i store dele af landet. 58 kommuner oplever således øget handelsaktivitet med huse sammenlignet med sidste år," siger Birgit Daetz.

 

via Listen To News