Boligfesten langt fra slut
Landets største ejendomsmæglerkæde, Home, forventer, at næste år bliver endnu bedre end i år, hvor boligejere i snit tjente 600 kroner om dagen.

Ejer du din egen bolig? Så er festen ikke slut endnu.

Gør du ikke? Så er du på den.

Priserne på de danske ejerboliger vil nemlig fortsat stige næste år, mener landets største ejendomsmæglerkæde, der i en krystalkugle for 2007 ser prisstigninger højere end i 2006. Ikke meget, men lidt, mener Home.

»Interessen er der, og køberne er der. Det kan godt være, der er trådt på bremsen i København og Århus, men i Sønderborg, Viborg, Randers, Vejle og Aalborg, mangler vores mæglere boliger til salg,« siger kommunikationschef i Home, Niels H. Carstensen til Ritzau.

Den foreløbig optælling på boligmarkedet i 2006 viser, at en gemmensnitlig boligejer tjente 600 kroner om dagen - eller noget der ligner 218.000 gode danske kroner, viser en beregning fra Nybolig.

Ejere af en lejlighed måtte nøjes med lidt mindre - her blev det til 457 kroner om dagen eller 167.000 kroner om året. I gennemsnit vel og mærke.

Forskellen i friværdi er meget forskellige alt efter, hvor man bor i landet. I Gentofte - nord for København - har beboerne i dag en gennemsnitlig friværdi på 4.265.000, mens den i Thyborøn-Harboøre Kommune beløber sig til 238.000 kroner.

Kommende boligejere vil dog fremover få sværere ved at komme ind på markedet, vurderer cheføkonom Sune Worm Mortensen fra Realkredit Danmark. Ønsker man at købe en gennemsnitlig villa skal man i dag lægge 1.762.000 kroner, mens man skal slippe 2.349.000 for en gennemsnitlig ejerlejlighed.