Boksechef til politikere: Medaljer koster
Dennis Ceylan kunne for få penge få følgeskab af endnu flere danske boksere til OL, mener træner Gunnar Berg.

Danmark kunne stille med endnu flere boksere end Dennis Ceylan til OL med nogle få millioner kroner mere i årlig støtte.

Det mener Ceylans træner Gunnar Berg, der forsøger at råbe politikerne på Christiansborg og Team Danmark op.

- Politikerne vil sikkert gerne komme over og se os til OL, men hvis de vil se Danmark vinde medaljer til OL, skal de lave en idrætspolitik, der virker.

- Vi er en totalt overset sport i Danmark - men vi har rigtig gode boksere, og så gør vi en stor social indsats, fastslår Gunnar Berg, der også er formand for eliteudvalget i Danmarks Bokse-Union (DaBU).

Han fortæller, at DaBU årligt råder over 800.000 kroner til eliteboksning. Af dem er cirka 250.000 blevet brugt på at få Dennis Ceylan til OL.

- Hvis det beløb kommer op på fem-seks millioner kroner, kan vi få fire-fem stykker med til OL. Jeg lyder måske som en idiot, men vi har hele setuppet.

- Vi har talenterne, trænerne og systemet. Vi kender godt vejen, fortæller Gunnar Berg.

- Det har kostet 250.000 at få Dennis til OL, og det er på et discount niveau i forhold til de penge, der bliver givet i støtte til eksempelvis cykling.

- Det er uendelig billigt. Samtidig kan vi integrere andengenerationsindvandrerne, vi laver et stort socialt arbejde i Gellerup, Vollsmose og Mjølner Parken. Politikerne snakker om dit og dat, men vi laver et stort social arbejde, fortæller Gunnar Berg.

Boksetræneren fortæller, at han selv er vokset op med enlig mor og to søskende, og at boksningen har givet ham en solid position.

- Det er heller ikke nogen hemmelighed, at Dennis Ceylans mor døde af en overdosis, og at han er vokset op på et børnehjem. Boksningen har også gjort meget for ham, fortæller Gunnar Berg.

/ritzau/