Boilesen tror ikke på landskampe i 2012
Den hyppigt skadede Nicolai Boilesen tvivler på, at han når tilbage på landsholdet i løbet af efteråret.

Det danske stortalent Nicolai Boilesen har i snart et år været voldsomt generet af skader og har fortsat lang vej til topformen.

Derfor har han måttet opgive målet om at blive klar til sæsonstarten i hollandske Ajax.

- Jeg må indrømme, at jeg ikke ved, hvornår jeg er tilbage. Jeg spiller først igen, når jeg er 100 procent klar, og det er jeg ikke endnu. Jeg kommer tættere på målet, men i øjeblikket er det svært at sætte en tidshorisont på.

- Men det går fremad, og jeg regner med at være tilbage en gang her i efteråret, siger Boilesen til bold.dk.

En kraftig fibersprængning i en kamp mod PSV Eindhoven i september sidste år bremsede den 20-årige landsholdsspiller eftertrykkeligt, og siden er flere tilsvarende skader stødt til.

Derfor er det også meget usandsynligt, at Boilesen kan gøre comeback på det danske landshold i efteråret. Danmarks sidste VM-kvalifikationskamp i 2012 spilles midt i oktober.

- Jeg siger ikke, at jeg ikke til den tid er fit for fight og spiller kampe for førsteholdet i Ajax, for det kan sagtens være, at jeg gør det.

- Men landsholdet er lidt længere væk i tankerne lige nu, for man skal være helt oppe på 100 procent for at blive udtaget. Lige nu tænker jeg slet ikke på landsholdet på den måde, og det kommer jeg nok ikke til før efter jul, siger han til bold.dk.

Det tidligere Brøndby-talent fik sit store gennembrud i Ajax i sæsonen 2010/2011, hvor han var med til at sikre klubben mesterskabet, men efter at han også nåede at imponere på det danske landshold i to kampe i efteråret er tingene altså gået skævt for Boilesen.

Ikke desto mindre fik venstrebacken i sidste måned forlænget sin kontrakt med Ajax, som altså signalerer, at den 20-årige dansker er en central brik i klubbens fremtidsplaner.

/ritzau/