Bøsser er hengivne og trofaste

Homoseksuelle lever ikke i mere flygtige parforhold end heteroseksuelle. Lesbiske par er måske endda de mest harmoniske par af alle, viser et nyt studie

Bøsser og lesbiske har mindst lige så kærligt, trofast og hengivent et forhold til deres faste partner, som heteroseksuelle par har.

Det viser to store amerikanske studier, der netop er blevet publiceret i tidsskriftet Developmental Psychology.

Psykologerne sammenlignede 30 bøssepar, 30 lesbiske par, 50 heteroseksuelle forlovede par, 40 gifte par og en række heteroseksuelle par, som blot datede .

Parrene blev fulgt over tre år og blev løbende interviewet og besvarede spørgeskemaer om, hvordan de syntes, deres forhold gik, hvor tilfredse de var, og hvor godt de samarbejdede dagligt. Parrene blev også stillet opgaver, de skulle løse sammen i laboratoriet og fik taget fysiske tests af deres vrede- og stressniveau, blandt andet ved at måle på hjerterytmen og svedafsondring fra huden.

Studiet viste, at lesbiske i et fast parforhold var dem, der havde det mest harmoniske forhold og samarbejdede bedst under laboratorieopgaverne.

Generelt var de homoseksuelle, der havde forpligtet sig i et parforhold, faktisk oftere lykkeligere i forholdet, end gruppen af gifte, heteroseksuelle par var.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.