Børsting kræver uddannelsesgaranti til unge
Harald Børsting er "meget glad" for de ekstra penge, der er afsat til øget kvalitet på erhvervsuddannelserne. Foto: Foto: Territorium
LO-formand Harald Børsting roser regeringens finanslovsforslag. Men unge på erhvervsuddanelserne skal have garanti for uddannelse.

Regeringens storsatsning på at forbedre landets erhvervsuddannelser tages imod med kyshånd af fagbevægelsens flagskib, LO.

I alt 800 millioner kroner vil regeringen skyde i forskellige uddannelsesinitiativer, som blandt andet skal munde ud i praktikpladser.

Og det er godt nyt siger LO-formand Harald Børsting.

- Det er positivt at se, at der er fundet plads til videreførelse af en række midler på uddannelsesområdet, blandt andet rettet mod erhvervsuddannelser og praktikpladser. Jeg er også meget glad for de ekstra penge, der er afsat til øget kvalitet på erhvervsuddannelserne, siger han i en kommentar.

Regeringen lægger op til, at alle unge, der starter på en erhvervsuddannelse, skal kunne gøre uddannelsen færdig. Hvis de ikke kan komme i praktik i en virksomhed, så skal der findes andre løsninger, siger børne- og undervisningsminister, Christine Antorini (S).

En løsning kan være at skrue op for skolepraktikken.

LO-formand Harald Børsting kræver en decideret uddannelsesgaranti for elever på erhvervsuddannelserne.

- Det ser vi frem til at drøfte med regeringen den kommende tid, siger Harald Børsting.

Og regeringen og LO får rig ledighed til at drikke kaffe og udveksle tanker om erhvervsskolerne i det nye erhvervsuddannelsesudvalg, som Helle Thorning-Schmidt og co. barsler med.

Harald Børsting glæder sig også over de mange initiativer i finansloven, der skal skabe vækst og flere job blandt andet kickstarten.

- Det kan dog blive nødvendigt med yderligere tiltag end dem, der er nævnt i finanslovforslaget, hvis den ventede økonomiske bedring udebliver eller den økonomiske situation forværres, siger Harald Børsting.

Regeringen forventer, at arbejdsløsheden næste år i gennemsnit vil ramme 158.000 danskere. Den hidtidige forventning var, at 152.000 danskere i gennemsnit ville blive ramt af arbejdsløshed i 2013.

Endelig kræver han "yderligere initiativer" overfor de langtidsledige, der til nytår mister deres dagpenge.