Slår alarm efter opkald om druk og sex-misbrug: "Alt for mange børn svigtes af deres nærmeste"
- Børnenes fortællinger om tæsk, druk og seksuelle overgreb er rystende og bekymrende vidnesbyrd om, at alt for mange børn stadig svigtes af deres nærmeste, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, der står for Børnetelefonen. (Foto: Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix)
Sidste år havde Børnetelefonen 3.962 samtaler, hvor rådgiverne var bekymrede for, om barnet var udsat for omsorgssvigt.

Seksuelle overgreb, tæsk og en hverdag præget af forældrenes misbrug.

Sådan er hverdagen for alt for mange danske børn ifølge foreningen Børns Vilkår, der igennem tjenesten Børnetelefonen tilbyder telefonisk rådgivning til børn og unge i svære situationer. 

Det skriver TV Øst

Børnetelefonen havde sidste år 3.962 samtaler, hvor rådgiverne var bekymrede for, om barnet var udsat for omsorgssvigt. 

Det viser nye tal fra Børns Vilkår.

Det er en fordobling siden 2012, fremgår det af de nye tal.

- Børnenes fortællinger om tæsk, druk og seksuelle overgreb er rystende og bekymrende vidnesbyrd om, at alt for mange børn stadig svigtes af deres nærmeste. Af dem, der skulle sikre dem tryghed, siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl til TV Øst. 

Forholdet til forældrene, vold, seksuelle krænkelser og misbrug er de emner, der hyppigst går igen i samtalerne om omsorgssvigt.

Misbrugt af far og storebror 

Lisbeth Noringriis, der er børnefaglig konsulent hos Børns Vilkår, fortæller om én af de samtaler hun har haft, som gav anledning til bekymring for omsorgssvigt:

- En pige på 16 år ringer ind. Hun er stille og ked af det. I løbet af samtalen kommer det frem, at hun var gravid. Længere inde i samtalen fortæller hun, at det, der sker i hendes familie er, at hendes far og storebror seksuelt misbruger hende. Det viser sig, at det er storebroren, der har gjort hende gravid, fortæller Lisbeth Noringriis.

- Hun er ked af det og bange, og hun er blevet misbrugt siden hun var syv år. Hun er også udsat for vold, og hendes mor er meget passiv omkring alt, hvad der sker i hjemmet, uddyber Lisbeth Noringriis. 

I 2018 var der knap 50.000 rådgivninger af børn på Børnetelefonen i hele landet og 131.613 henvendelser, rådgiverne ikke kunne nå at besvare. 

Derfor samler Børns Vilkår ind i dag den 24. marts for at blive i stand til at hjælpe endnu flere af de børn, der lige nu ikke kan komme igennem til en rådgiver på Børnetelefonen. 

 

via Listen To News