Køkkener i børnehaver og på hospitaler landet over bruger i stigende grad økologiske varer i madlavningen.
Den offentlige sektor købte økologiske varer for 891 millioner kroner i 2017 mod 783 millioner kroner i 2016. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Størstedelen gik til offentlige institutioner, som aftog 36 procent af det økologiske salg. Offentlige institutioner er i denne sammenhæng ifølge Danmarks Statistik for eksempel børnehaver, hospitaler og uddannelser.
Yderligere otte procent af salget gik til kantiner på offentlige arbejdspladser.
Det samlede salg af økologiske føde- og drikkevarer til såkaldt foodservice, som dækker for eksempel institutioner, restauranter, caféer og kantiner, steg med 20 procent i 2017.
Salget udgjorde to milliarder kroner i 2017 mod 1,7 milliarder kroner i 2016.
Den største varegruppe er kolonialvarer, som dækker over brød, kager og kornprodukter, drikkevarer og konserves.
Herefter fulgte mejerivarer og frugt og grønt som største varegrupper.
/ritzau/
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.