Børn mobbede handicappet dreng i zoo: Grinte og sagde "aaaad"
Silas var i København Zoo for, at se de nyankomne pandaer. Foto: København Zoo
Børn lavede bræklyde og grinte, da de så Silas på 12 år i København Zoo.

Normalt tager Malene Ramsing Roest og sønnen Silas det roligt, når folk hvisker og kigger. De er nemlig vant til det, men under et besøg i zoo i København blev det for meget.

Silas på 12 år er født med den arvelige sygdom Crouzon Syndrom. Den medfødte lidelse, som kun rammer to- til tre danskere om året, betyder, at hans ansigt er misdannet.

Men det er også det eneste handicap Silas har. Hans hjerne og intelligens er ikke påvirket af sygdommen, og hans tanker og følelser er præcis som andre 12-åriges.

Lavede bræklyde

Malene Ramsing Roest fortæller til TV 2, at mindst 15 gange gjorde børn i zoo nar ad Silas. Specielt var der to børn i seks års-alderen som var slemme og krydsede grænsen.

- De pegede, grinte og lavede bræklyde og tog fat i veninderne, så de også kunne se freakshowet, der kom gående. De andre knækkede sammen af grin og sagde "aaaad", fortæller Malene Ramsing Roest.

Bare spørg

Hjemme i Ølstykke er der ingen som mobber Silas - hverken i skolen eller andre steder. Og både Malene Ramsing Roest og Silas ser helst, at folk spørger direkte, hvorfor Silas ser sådan ud:

- Vi har lært ham en remse, så han kan fortælle, at han har Crouzon Syndrom, at han er født sådan og har været igennem mange operationer for at kunne trække vejret bedre, fortæller Silas' mor til tv-stationen, og tilføjer:

- Børn opdager hurtigt, at han opfører sig som andre børn, og så er det pludselig ikke så interessant mere.

Opsang til forældre

Malene Ramsing Roest har fortalt om den ubehagelige oplevelse i zoo på Facebook.

Her skriver hun blandt andet, at det ikke er let "når 'såkaldt' almindelige børn ikke lærer hjemmefra hvordan man opfører sig overfor andre mennesker".

Samtidig kommer hun med en opfordring til de samme forældre: "Husk at tale med jeres børn om hvordan man opfører sig over for andre både dem med og uden handikap".

Hun fortæller også at hun måtte lægge bånd på sig selv overfor for de børn, som åbenlyst gjorde nar af hendes søn:

"Det er utrolig svært at se på som forældre og løvemoren i mig vågner og havde jeg ikke været et ordentligt menneske, der som barn havde fået en ordentlig opdragelse, så havde løverne i Kbh zoo fået et par ekstra snacks i dag", skriver hun og afslutter opslaget med følgende:

"Måske du så skulle tale med dit barn om hvordan man begår sig når man ser nogen der ser anderledes ud".

via Listen To News