Bøller sætter ild til alt, der kan brænde
AppleMark (Foto: )
(Opdateret 2:19) Mindst 23 biler, over 15 containere og tre skoler sat i brand i nat - for femte dag i træk. Bøller, der leder efter undskyldninger, siger politiet. Og nu har borgerne fået nok.

• Biler i brand over hele landet
• Skole i flammer – brandbombe i Bagsværd
• Biler i brand i Nordsjælland
• Bro sat i brand i Århus
• Imamer opfordrer til ro i gaderne

Scenen er Bagsværd, men kunne være adskillige steder i Danmark i nat.

En skole brænder, taget er faldet sammen. En far står med sin otteårige søn og kigger på.

- Hvad fanden er de for nogle banditter, siger de målløse forsamlede til hinanden.

Ligesom så mange andre, så forstår de ikke vreden. Den vrede, der for femte dag i træk førte til uroligheder overalt i Danmark - i København, i Århus, i Nordsjælland.

Biler i brand
I København blev mindst 11 biler og ni containere brændt af, i Valby var der uroligheder, på Amager var der ild i containere og i Århus blev der kortvarigt sat ild til en bro, mens brandfolk blev angrebet med sten.

I Nordsjælland blev mindst 12 biler sat i brand indenfor 25 minutter i en tilsyneladende nøje planlagt aktion (Læs historien her).

Mindst tre skoler blev angrebet: Foruden Værebro Skole i Bagsværd var der brand i Ellegårdsskolen i Ballerup og en skole på Magistervej i Københavns Nordvestkvarter.

Også omkring Matthæusgade Skole var der uroligheder. Flere københavnske skoler er nu i forhøjet beredskab.

Fra æbler til bål
Tilbage står københavnerne, århusianerne og alle andre og sætter syv bogstaver sammen – hvorfor?

- Da jeg var barn, så fik man spænding ved at løbe ind til naboen og nappe lidt æbler. Efter min mening så er det her ikke andet end bøller, der savner lidt spænding, siger Claus Olsen, leder af nattens indsats for Københavns Politi, til avisen.dk klokken ét natten til fredag.

Han understreger, at hans vurdering er hans personlige bud på en forklaring.

- Vi andre kan giver kloge bud på, at det handler om Muhammed-tegninger eller hashhandel. Som jeg ser det, så er det bare bøller, der leder efter en undskyldning, siger Claus Olsen.

Får hjælp fra borgere
Selvom politiet natten til fredag ikke har alle detaljer klar, så er det tydeligt, at de fleste uromagere er utilfredse indvandrere.

Politiet vurderer, at københavnerne har fået nok.

- Vi oplever, at mange almindelige mennesker hjælper os. De vil ikke mere. Så de sender billeder af gerningsmændene, og det kan vi kun være glade for. Så kan de komme til at stå til regnskab for deres gerninger, siger Claus Olsen.

via Listen To News