Bødskov: Snart dom over uniformsnumre
Justitsminister Morten Bødskov vil endnu ikke tage stilling til numre på politiets uniformer.

Politiet skal måske snart finde nål og tråd frem. Justitsminister Morten Bødskov (S) vil i løbet af de kommende måneder træffe en beslutning, om der skal numre på betjentenes uniformer.

I øjeblikket overvejer Justitsministeriet nemlig, om der er behov for bedre identifikation af politiet.

- Fordele og ulemper ved forskellige modeller skal afvejes, og indtil disse overvejelser er afsluttet, vil jeg ikke lægge mig fast på en konklusion, siger justitsministeren i en skriftlig meddelelse.

- Jeg forventer imidlertid, at der kommer en afklaring i løbet af de kommende måneder, skriver han.

Meldingen kommer, efter at statsadvokaten for København, Lise-Lotte Nilas, under stor ståhej måtte droppe en klagesag mod politiet, fordi hun ikke kunne finde frem til de rigtige betjente, der anklages for nedværdigende behandling af to anholdte under klimatopmødet i 2009.

Det startede diskussionen om politinumre på uniformerne, så det er lettere at udpege betjente, der bruger vold eller opfører sig hånligt. Tidligere er politiet i en række sager blevet mistænkt for at dække over hinanden.

- Helt overordnet mener jeg selvfølgelig, at det skal være muligt at identificere de betjente, der deltager i politiaktioner. Det er vigtigt af hensyn til muligheden for at klage over politiet og for at fastholde den høje tillid til dansk politi, skriver Morten Bødskov.

Numre på uniformerne har været rejst flere gange over flere år, men justitsministeren vil ikke svare på, hvorfor han endnu ikke har taget stilling.

/ritzau/