Bøder regner ned over tour-felt
Foto: AP Photo/Laurent Rebours / POLFOTO
Løbskommissærerne havde blokken fremme under søndagens Tour-etape og udstedte hele 18 bøder.

Der plejer altid at være en enkelt rytter eller to, der overtråder reglerne på en Tour-etape, men søndagens bjergetape fra Belfort til Porrentruy udviklede sig til et sandt bødeorgie.

Enten var det fordi ryttere og sportsdirektører så ualmindeligt stort på reglerne, eller også var Tour-kommissærerne bare enormt nidkære.

I hvert fald blev der udstedt hele 18 bøder efter etapen, som alle er listet op i den daglige meddelelse fra Tour-ledelsen.

To af dem tilfaldt danskere, idet både Brian Holm og Lars Bak forbrød sig mod regelværkets artikel 12.1.040.037, der omhandler uddelingen af vandflasker fra følgebilerne.

I den forbindelse er det ikke tilladt for rytteren at holde fast i flasken og på den måde lade sig trække af bilen.

Opdages det, vanker der både rytter og sportsdirektør en bøde på 50 schweizerfrancs (godt 300 kroner), og dem blev der uddelt 12 af søndag.

Forplejningszonen er det stykke på ruten, hvor rytterne har lov at modtage mad undervejs på ruten.

Men det lykkes ikke altid at fange poserne undervejs, og så må reglerne bøjes lidt for at undgå, at rytterne går sukkerkolde.

Fem ryttere modtog søndag forplejning på ulovlig vis, og det straffes de for med en bøde på 50 schweizerfrancs, mens holdet skal betale yderligere 200 schweizerfrancs.

Endelig må Daniel Oss fra Liquigas bøde 100 schweizerfrancs (godt 600 kroner), fordi han ikke fulgte løbskommissærernes anvisninger undervejs på etapen.