Aldi straffes af Fødevarestyrelsen med en bøde på 10.000 kroner og den sureste smily, der er til rådighed.
Det sker, fordi der ikke var styr på forholdene, da et kontrolbesøg slog vejen forbi den tyske kædes nordsjællandske butik i Meretecenteret i Helsingør.
Her fandt kontrolenheden letfordærvelige fødevarer i en kølereol. Der blev målt temperaturer, der var over tre gange det tilladte maksimum på fem grader.
Blandt andet blev der målt 15,4 grader i en leverpostej, og i nogle stegte fiskefrikadeller blev der målt 14,4 grader, fremgår det af kontrolrapporten.
- Hvis temperatureren overstiger fem grader, stiger antallet af sygdomsfremkaldende- og fordærvelsesbakterier voldsomt. Så enten bliver fødevaren hurtigere fordærvet, eller du kan blive syg af at spise den, siger Charlotte Kølln, der er sektionsleder ved Fødevarestyrelsen, til BT.
Ifølge rapporten oplyste butikken, at der var "meget varmt i butikken", og til BT skriver Aldis direktør Mikkel Freiesleben, at de "interne kontrolforanstaltninger er overholdt, og alle temperaturer blev kontrolleret samme morgen, uden nogle bemærkninger", men "det er yderst uheldigt at kølenedbruddet skete, og vi beklager over for vores kunder".
- Anlægget er straks blevet repareret, og man kan uden betænkning igen købe kølevarer i butikken, skriver Mikkel Freiesleben.
I kontrolrapporten fremgår det, at det var en forbruger, som havde henvendt sig til styrelsen.