Boe og Mogensen: Vi var helt vildt nervøse
Badmintonduoen var nervøse, men forsøgte selv at psyke sydkoreansk par, da de spillede sig i OL-finalen.

Mathias Boe og Carsten Mogensen vandt den psykologiske kamp, da de lørdag spillede sig i OL-finalen i herredouble med en sejr i tre sæt over Chung Jae Sung og Lee Yong Dae fra Sydkorea.

Selv om de to danskere bevarede roen mod deres hademodstandere, så dirrede det i kroppen på dem.

- Vi var pisse nervøse, siger Boe og Mogensen nærmest i munden på hinanden, inden Mathias Boe tager ordet.

- Da det står 19-18 i tredje sæt tænker jeg, at det er sindssygt, at vi kan gå ind og spille på det her niveau i en semifinale.

- Da vi spillede os frem til semifinalen, havde vi også talt om, at alt der kom herfra, det var ren bonus.

- Det havde vi med i bagagen, og sydkoreanerne tænkte nok mere, at det ville dumt at tabe til os, når de normalt slår os syv ud af ti gange, siger Mathias Boe.

De to danskere gjorde alt, hvad de kunne for at køre et mentalt spil over for den yngste af sydkoreanerne, Chung Jae Sung.

- Vi vidste at Lee Yong Dae have stået på den her scene før, men det var anderledes med ham den lille, siger Carsten Mogensen, der undervejs brugte tid til at stirre den unge modstander ind i øjnene.

- Vi ville forsøge at tage nogle nemme point på det. Vi havde heller ikke selv stået på den her scene før, så inden kampen vidste vi ikke, om vi selv ville stå og skide i bukserne.

- I tredje sæt er det ham, vi spiller på. Han laver ikke særligt mange point, så jeg tror, at trykket på ham var for stort til, at han kunne spille frit, siger Carsten Mogensen.

Søndag klokken 15.15 gælder det finalen mod de kinesiske storfavoritter Yun Cai og Haifeng Fu.

- I skal forvente minimum en sølvmedalje, siger Carsten Mogensen med et grin.

- Lige nu er vi rigtig glade for at være i finalen. Kineserne er favoritter, så vi skal ud og prøve at nyde, at vi er i en OL-finale. Det er måske den eneste gang, at vi får lov til det. Så må vi tage det derfra.

- Vinder de, så er det flot af dem, gør vi det, så er det sindssygt, fastslår han.

/ritzau/