Boe og Mogensen tager tredje OL-sejr
Badmintonspillerne Mathias Boe og Carsten Mogensen vandt suverænt deres indledende gruppe i double ved OL.

Badmintonduoen Mathias Boe og Carsten Mogensen tog tirsdag den tredje sejr i træk ved OL og er nu klar til kvartfinalen.

Den danske herredouble, der er et godt bud på en medalje, slog den kinesiske konstellation Chai Biao og Guo Zhendong med 21-14 og 21-19.

Boe og Mogensen styrede kampen fra start mod de femteseedede kinesere, der havde det svært i et vedvarende dansk stormvejr.

De tidligere danske verdensettere skabte sig hurtigt et forspring i første sæt og kørte sikkert sætsejren hjem med 21-14. Det virkede meget overbevisende.

Modstanderne forsøgte med fornyet energi i andet sæt, men igen var det Boe og Mogensen, som begyndte at trække fra.

Den danske duo fik spillet fjerboldene godt rundt i alle hjørner, og fik for det meste fanget Biao eller Zhendong på det forkerte ben.

Spillet ved nettet fungerede også godt, og både Mogensen og Boe vandt mange point på den konto. Kineserne kunne ganske enkelt ikke nå at reagere.

Det er endnu usikkert, hvem danskerne skal møde i kvartfinalen. Som etter i gruppe C står det dog klart, at Boe og Mogensen skal op imod nummer to fra gruppe A. Det kan enten blive Cai/Fu fra Kina eller Fang/Lee fra Taiwan.

Den danske succesduo er seedet som nummer tre ved OL.

/ritzau/