BO ser lys forude trods økonomisk krise
Der er kommet lidt gang i forbrugernes lyst til at købe luksusvarer igen. B&O sælger igen sine luksusvarer.

Det går fremad for luksusproducenten af lyd og billeder Bang & Olufsen.

Selskabet kan så småt ryste krisen af sig og kan melde om et overskud - som ventet - på 104 millioner før skat i regnskabsåret 2011/12.

Året før lå overskuddet nede på blot 40 millioner kroner.

Alene i regnskabsårets sidste kvartal, blev resultatet før skat på 77 millioner kroner, hvilket er en forbedring på 69 millioner i forhold til perioden sidste år.

- I løbet af et stærkt fjerde kvartal, hvor vores toplinje voksede 22 procent sammenlignet med sidste år, introducerede B&O Play en ny tv-familie og to nye musiksystemer, siger administrerende direktør i Bag & Olufsen Tue Mantoni og fortsætter:

- I fjerde kvartal offentliggjorde vi desuden, at virksomhedens lydsystemer fremadrettet bliver en del af udstyrslisten på en række nye bilmodeller, siger direktøren i en kommentar til regnskabet.

Selv om det går godt for selskabet, er man stadig meget bevidst om den økonomiske krise.

- Den udfordrende makroøkonomiske udsigt, den lave forbrugertillid og selskabets høje eksponering mod Europa medfører et usikkert handelsklima forude, skriver selskabet i årsregnskabet.

Men med de mange nye produkter, forventer B&O en tocifret vækst i omsætningen, der i det netop overståede regnskabsårs endte på over tre milliarder kroner mod 2,867 milliarder året før.

/ritzau/