BMC-chefen er ærgerlig: Vi tabte big time
BMC's sportsdirektør måtte kassere dårlig Cadel Evans til fordel for holdets unge komet Tejay Van Garderen.

BMC-holdet med den forsvarende Tour-vinder Cadel Evans havde planlagt et attentat på Bradley Wiggins' gule trøje på Tourens 16. etape.

Men Evans havde det skidt, og i stedet endte det i stort nederlag.

- Jeg synes, at hele holdet gjorde et godt job for at mindske skaderne, men der er ingen tvivl om, at vi tabte "big time" i dag, siger BMC's sportsdirektør John Lelangue.

Australieren kom i mål næsten fem minutter efter Bradley Wiggins og de øvrige topfavoritter. Dermed falder han tilbage på en plads som nummer syv. Han er 8.06 minutter efter Wiggins i klassementet.

Da BMC-sportsdirektøren så, at Evans' problemer var så store, som de var, besluttede han at give holdets unge amerikanske Tejay Van Garderen chancen for at køre sin egen chance.

- Vi bad Tejay om at blive oppe hos favoritterne, fordi han havde gode ben, og fordi han kører i den hvide trøje. Han er stadig i top-10. Så var det naturligt at lade ham køre sit løb.

Planen var ellers, at Evans skulle vinde tabt tid på Bradley Wiggins på onsdagens bjergetape.

- Vi sendte to mand i udbrud, George Hincapie og Steve Cummings, fordi de er gode hjælperyttere.

- Men vi så på Aspin, at Evans var i problemer, og der vidste vi straks, at der var noget galt med ham. Vi besluttede at lade Moinard blive hos ham, siger Lelangue.

/ritzau/