Blur varmer op til OL i Skanderborg
De gendannede britpop-veteraner i Blur er det store trækplaster på årets Skanderborg Festival.

Først kom tørvejret og solen til Skanderborg Festival. Torsdag aften toppes festmenuen så op med det store topnavn, som den årlige fest i bøgeskoven nogle gange har manglet.

Men med årets trækplaster, det genopståede britpopband Blur, må selv Roskilde Festival ærgre sig over ikke være kommet til fadet, når britpoppens mest talentfulde flagskib endelig en sjælden gang gendannes.

Da Damon Albarn & Co for en kort bemærkning slog kludene sammen igen i 2009, måtte Roskilde acceptere, at Blurs få koncerter tilfaldt Storbritannien og Frankrig.

Men at Blurs nye reunion i forbindelse med afslutningen på de olympiske lege i London nu fører dem forbi festivallillebroren i Skanderborg må være slemt salt i såret ovre i Roskilde.

Blur består fortsat af sanger Damon Albarn, guitarist Graham Coxon, bassist Alex James og trommeslager Dave Rowntree.

Sammen udgav de debutalbummet "Leisure" i 1991, fik stigende succes med toeren "Modern Life Is Rubbish". Det store gennembrud kom med "Parklife" og hits som "Girls And Boys".

Siden fulgte "The Great Escape" med hittet "Country House", som blev næsten lige så kendt om bandets samtidige medieorkestrerede cockfight med det andet store britpopband Oasis.

Blurs senere udspil som "Blur" og "Think Tank" var mere eksperimenterende uden dog at miste kommercielt gennemslag.

Men så gik først guitarist Coxon sine egne veje, og så søsatte Damon Albarn egne musikalske projekter som tegneseriebandet Gorillaz og bandet "The Good, The Bad And The Queen". Alex James blev osteproducent, mens Dave Rowntree meldte sig under Labourpartiets banner.

I 2009 fandt de fire dog sammen for en kort bemærkning. Nu sker det så igen med fem engelske koncerter, en enkelt i Gøteborg og så Skanderborg inden det store OL-brag i Hyde Park 12. august.

Rygterne vil vide, at der denne gang skulle følge et nyt Bluralbum senere på året. Men foran Bøgescenen torsdag aften vil publikum uden tvivl være tilfredse med en generøs dosis af Blurs mange store hits.

/ritzau/