Blokade truer Gazas hospitaler
Generated by IJG JPEG LibraryGenerated by IJG JPEG Library (Foto: )
Om få dage løber Gazas hospitaler tør for medicin og brændstof, advarer Røde Kors.

Israels beslutning om at lukke grænseovergangene til Gazastriben kan meget snart få alvorlige konsekvenser for de civile palæstinensere i området. Gaza er dybt afhængig af leverancer af mad og brændstof fra Israel, og om to til tre dage vil hospitalerne begynde at løbe tør for både medicin og brændstof til generatorer, sagde en talsmand for Den Internationale Røde Kors-komitté i går.

Samtidig advarede FN-organisationen UNWRA om, at det snart er umuligt at dele nødhjælp ud til 860.000 palæstinensere i Gaza.

Forkert straf

EU s udenrigskommissær Benita Ferrero-Waldner rystede i går på hovedet af Israels beslutning om at straffe alle på Gaza, fordi ekstremister med jævne mellemrum affyrer raketter mod israelske grænsebyer.

»Jeg har gjort det klart, at jeg er imod denne kollektive afstraffelse af Gazas befolkning,« sagde Ferrero-Waldner til BBC. Hun opfordrede Israel til at åbne grænserne for brændstofleverancer og understregede, at de israelske tiltag ikke vil få palæstinenserne til at stoppe med at affyre raketter.

Deres egen skyld

Israels premierminister, Ehud Olmert, insisterede imidlertid på, at blokaden kun er designet til at ramme bilisterne i det palæstinensiske område.

»Hvis det er op til mig, kan alle beboerne i Gaza få lov til at gå uden brændstof til deres biler, for de bor i et morderisk terrorregime, der ikke lader folk i det sydlige Israel leve i fred,« sagde Olmert og hævdede, at det islamistiske parti Hamas, der har kontrollen med Gaza, selv har valgt at lukke områdets eneste kraftværk for at få sympati fra det internationale samfund.

Israels forsvarsministerium afviste i går, at der skulle være en humanitær krise under opsejling i Gaza. Advarslerne fra hjælpeorganisationerne skyldes palæstinensisk propaganda, lød forklaringen.

via Listen To News