Selvfølgelig skal Plummer bære Ungdomshus-trøje

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Jeg har lige bestilt en Plummer-trøje. Det er en helt ny slags trøje, der er prydet med det nu forbudte billede af DR-generaldirektør Kenneth Plummer iført en t-shirt, hvor der står Ungdomshuset – Jagtvej 69 . Altså, en slags trøje på trøje-trøje, der kun kan gøre generaldirektøren til ren kult blandt folk, der hylder ytringsfriheden.

For siden det gik op for det alternativsforskrækkede DR-bestyrelsesmedlem, Ole Hyltoft (det var også ham, der ville have P3 til at spille højskole-sange), at Plummer under årets Roskilde Festival gik rundt iført en ungdomshus-trøje, har han ikke sparet på DF-retorikken og forbundet påklædningen med vold. Således måtte Kenneth i fredags pænt beklage sit tøjvalg, hvilket han indledningsvis ellers ikke så nogen grund til.

Plummer har altså fået tommelskruer på tungemålet, så han i den politiske korrektheds navn kunne blive endnu et eksempel på Hyltoft og højrefløjens fascistoide ensretnings-proces.

Nu er Kenneth underlagt en politisk pletrenset dresscode, og må nøjes med logofrit tøj. Eller? For hvad nu, hvis der stod Nike på Kenneth? Ville det ikke være skjult markedsføring? Må han bære en Bob Marley-trøje? Må han gå rundt med Nelson Mandela på brystet? Må han iklæde sig noget U2-fankluns, når nu Bono er politisk engageret?

Skal den arme mand – i sin fritid – simpelthen tjekke al sit kluns for indirekte politiske relationer eller hvorvidt firmaet bagved logoet bruger kinesiske børnearbejdere, forurener søer eller deler aktier med en våbenvirksomhed, der leverer landminer til Sudan?

Nej, han skal da ej. Hele sagen er en tyfon i en tissetår. Ungdomshus-trøjen er blot et symbol på anarkistisk kultur, og den eksisterede længe før, der var bål og brand på Nørrebro. At lederen af et mediehus sætter pris på et kulturhus, er kun naturligt. At andre kun forbinder trøjen med vold, er bevidst fact-forfalskning. Derfor har jeg bestilt en Plummer . To, faktisk.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.