En sort uge for amerikansk satire

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Jeg kommer til at savne citater som dette her:

"Jeg mener stadig, hvad jeg sagde i går... Jeg ved ikke, hvad jeg sagde, øhm, men jeg ved, hvad jeg synes, og... øhm... jeg går ud fra, at det var det, jeg sagde"

Eller hvad med denne, der umuligt kan oversættes:

"Reports that say that something hasn t happened are always interesting to me, because as we know, there are known knowns; there are things we know we know. We also know there are known unknowns; that is to say we know there are some things we do not know. But there are also unknown unknowns - the ones we don t know we don t know."

Manden bag de bevingede ord er ingen anden end Donald Rumsfeld, og gode gamle Rummie har gjort sig så uheldigt bemærket så mange gange, at de amerikanske satirikere begræder hans afgang i sidste uge.

LA Times kalder i en klumme Rumsfelds afgang for en del af den sorteste uge i amerikansk satire, som blev kronet, da en anden leverandører af amerikanske pinligheder, Britneys mand Kevin Federline, også blev fyret. Kevin Federline toppede dog Rumsfelds fyring ved at lade et tv-hold følge ham, den dag Britney dumpede den mislykkede rapper/danser. YouTube har selvfølgelig filmholdets bånd, hvor K-Fed får en skilsmisse-sms fra konen få timer efter, at han har fortalt de rullende kameraer, hvor godt det går i deres parforhold.

Med Rummies mere kedelige exit - og det manglende genvalg af personager som Mark Foley og George Allen - bliver det et hårdt år for de amerikanske komikere.

Men jeg tror, de klarer det. Jeg var også lidt bekymret for dansk politisk satire, da Nyrup med cykelhjem og kiksede replikker om "Lone" rykkede til Bruxelles. Men politikerne herhjemme ser ud til at levere masser af materiale med narko på toiletterne og fake håndtasker.

Eller som Rummie ville have sagt:

"Tjah, du ved, øh, nogle ting er hverken gode eller dårlige, men at tænke, gør dem det, går jeg ud fra, som Shakespeare sagde."

Tjek flere fantastiske Rumsfeld-citater på wikiquote.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.