Blogger om fremtiden: Vi bliver 150 år gamle, downloader drømme og sprayer hud på kroppen

Jonathan Løw er iværksætter, foredragsholder og rådgiver indenfor innovation, iværksætteri og ledelse. Du kan følge Jonathan Løw’s arbejde på LinkedIn og Facebook.

Hvordan ser fremtiden egentlig ud? Det er der selvfølgelig ingen, der kan sige med sikkerhed, men flere førende universiteter, futurister og konsulenthuse har givet deres bedste bud.

Jeg har samlet de mest interessante konklusioner herfra og præsenterer dig her for fem innovationer, der i 2050 kan blive en naturlig del af vores hverdag …

Download dine drømme

(sandsynlighedsfaktor: 5%)

Ved at scanne hjerneaktiviteten hos mennesker er det allerede i dag muligt at afkode, hvad vedkommende ser. I 2050 bliver det muligvis en del af vores virkelighed, at vi ikke blot kan monitorere, men også downloade drømme. Det stiller et andet fascinerende spørgsmål: Vil det i så fald også være muligt at uploade falske minder?

Hoteller på månen

(sandsynlighedsfaktor: 25%)

De første turister kommer i 2017 eller 2018 til at rejse til månen. En del tyder på, at vi i 2050 vil opleve rumturisme som en low-cost rejseform. Det næste logiske skridt i den forbindelse vil være, at vi også kan indlogere os på et hotel på månen. Mon ikke dette hotel vil være 3d printet af månestøv?

Vi bliver 150 år gamle

(sandsynlighedsfaktor: 40%)

For 200 år siden blev mennesker i den udviklede del af verden (vores) 40-45 år gamle. I dag er gennemsnitsalderen 75-80 år, og kombinationen af denne udvikling samt fremskridt indenfor alt fra regenerativ medicin til øget sundhedsbevidsthed peger kun på, at vi vil blive stadigt ældre. Eksperternes bedste bud er 150 år i 2050.

3d printet hud

(sandsynlighedsfaktor: 70%)

Vi kan spraye et par bukser på, så det ligner, at vedkommende har rigtige jeans på. I 2050 tyder meget imidlertid på, at vi også vil være i stand til at spraye ny hud på kroppen. Det kunne fx være, hvis vi har fået en alvorlig forbrænding, eller hvis vi har slået hul på huden. Det er ikke helt klart, om huden vil være 3d printet, eller den bliver sprayet på, men sandsynligheden er høj for, at det kommer til at ske.

Virtual reality kontaktlinser

(sandsynlighedsfaktor: 90%)

Du kender Virtual Reality fra forskellige computerspil. Du har muligvis også prøvet et par VR briller? Du kender endda Augmented Reality, selvom du ikke er klar over det. Det er, når teknologien tilføjer et ekstra lag på virkeligheden. Det oplevede du, da du eller dine børn spillede Pokemon Go.

Inden år 2050 vil denne teknologi med meget stor sandsynlighed være blevet bygget ind i vores kontaktlinser. Du kan prøve at Google ”Googles Glass” og så blot se dette for dig som kontaktlinser i stedet.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.