Blogindlæg Blogger: Nedslidte skal ikke gemmes i en skuffe, Løkke!

Karsten Hønge er beskæftigelsesordfører for SF. Han udlært tømrersvend og arbejdede i en længere årrække på forskellige byggepladser. Han er også tidligere fagforeningsformand gennem 16 år. Karsten vil især skrive om vilkårene på arbejdsmarkedet – altid med udgangspunkt i dem, som har mindst.

En rapport om nedslidning på arbejdspladserne koger i en skuffe i ministeriet i månedsvis. På et tidspunkt bliver den lækket til pressen, og tak for det. Det er som at sende et elektrisk stød gennem Troels Lund Poulsen, og så kan han pludselig bevæge sig. En time efter sendes den til Folketinget. Hvis det ikke var så tragisk, må vi grine af forløbet.

Hvorfor synes ministeren, at rapporten er så farlig? Såmænd bare at den dokumenterer det, som de fleste af os allerede ved og i øvrigt er almindelig snusfornuft. Vi kan blandt andet læse, at mennesker med fysisk hårdt arbejde ikke kan holde ud til at arbejde så mange år, at de har mere langtidssygefravær og har længere perioder med ledighed. Ja go’daw då.

Det er foragt for nedslidte og for den offentlige debat, at regeringen sylter en rapport, der afslører deres egne tomme argumenter. Regeringen driver valgkamp med bizarre pressemøder, manipulerende kampagner og nu altså også gemmeleg med en ”uheldig” rapport. Danskerne kan forhåbentlig se igennem Løkkes regering: et bluffnummer.

Debatten om nedslidning buldrer derudaf. Nu siger den knoklende klasse endelig fra overfor at slide sig selv op på arbejdsmarkedet. De kræver en værdig tilbagetrækning, mens kroppen er i behold, så de kan få gode år sammen med børnebørnene og andre interesser.

Men nej, siger regeringen, som sender milliarder og atter milliarder afsted til skattelettelser. Velfærdssamfundet vil falde fra hinanden, hvis tømrersvenden trækker sig tilbage før knæet giver efter, eller pædagogens ryg ikke vil mere. Regeringen udarbejder endeløse rapporter, som forklarer, at vi alle skal arbejde meget længere, og at lønarbejderne kan klare de mange ekstra år. Andre gange sender de røg ud over debatten for at skjule udfordringerne.

Nu kommer det frem, at de i en enkelt undersøgelse, har glemt at fortælle om, og som har ligget i regeringsskufferne siden jul. Fordi den ikke passer ind i regeringens kram.

Det er ikke en nem opgave, at give værdige år som seniorer til alle. Men vi skal tage flere initiativer på samme tid:

  • - Lavere pensionsalder afhængig af antal år på job
  • - Ti år før pensionsalderen tilbydes et nedslidningstjek, som kan føre til pension, fleksjob, brancheskift eller andet
  • - Massive investeringer i et sikkert og sundt arbejdsmiljø, så man kan holde til et helt arbejdsliv
  • - Massive investeringer i voksen- efter- og videreuddannelse gennem hele livet, så alle får fair muligheder for får at skifte væk fra et nedslidende job

 

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News