Blogger: Asger Aamund og Trump er selv inkompetente kolbøtter
Det skulle være lykken med erhvervsfolk i folketinget. Men det er det ikke nødvendigvis, og vi kan kigge til USA og se, hvor slet galt det kan gå. Det skriver Avisen.dk's nye blogger, Jan Andreasen.

Jan Andreasen er HF-lærer og studievejleder på Frederiksberg HF. Og medlem af borgerrepræsentationen i København for Socialdemokratiet.

 

Jan har kæmpet for folkeskolen i mange år. Han har været skolebestyrelsesformand på Nørrebro og medstifter af Forældreforeningen Brug Folkeskolen.

Politikernes reform-amok kan give ham gåsehud. Og hans foretrukne skydeskive har i de senere års debat været folkeskolereformen og uddannelseseliten.

Jan blogger om samfundsforhold af enhver slags, med uddannelse og ungdomskultur som hans spidskompetance.

VI HAR HØRT HISTORIE IGEN OG IGEN. Der er for mange ’inkompetente kolbøtter’ i folketinget, som Asger Aamund har formuleret det - på sin helt egen måde - derfor skal vi have flere folkevalgte forretningsmænd fra det private erhvervsliv.

’Jeg mener godt, at man kan give folketingspolitikerne 30-40 procent mere i løn. Det ville også tiltrække flere fra det private erhvervsliv, for i øjeblikket er folketingssalen blevet en varmestue for studenter og offentligt ansatte. For mig måtte den gerne ligge på en million og i hvert fald det dobbelte for en minister’, udtalte Asger Aamund for nylig til Avisen.dk

Bertel Haarder har taget forretningsmanden Asger Aamund på ordet: ’Han er altid så helvedes klog, når han skriver, så hvorfor stiller han ikke op?’

I USA SER VI ellers i disse tider, forretningsmandens Asger Aamunds hedeste drømme blive opfyldt. Forretningsmanden Donald Trump har overtaget verdens mest magtfulde politiske embede, som USA’s præsident.

Endelig en forretningsmand ved magten.

Donald Trump førte sin valgkamp, som forretningsmand. Og han blev valgt som forretningsmand.

Han gik til valg på at rydde op i Washington. Uduelige bureaukrater og amatøragtige politikere skulle sættes på porten.

Væk med politikersnak. Ind med resolut handling og hurtig eksekvering, som vi kender det, fra det private erhvervsliv.

Lige en mand efter forretningsmandens Asger Aamunds hoved. (Og forretningsmanden Lars Seir Christensens. Kunne man tilføje.)

BEDRE KUNNE DET NÆSTEN IKKE BLIVE.

Men som alle ved, er drømmene allerede blevet til mareridt.

Den politiske verden, har nemlig vist sig, at være noget helt andet – og meget mere problematisk, kompliceret og indviklet - end forretningsmændene Donald Trump, Asger Aamund og Lars Seir Christensen overhovedet kunne forestille sig.

Selv har Donald Trump – efter han er blevet præsident - udtalt, ’at han troede at jobbet som præsident ville have været lettere.’ Det er dog en form for selverkendelse, fra en mand, der absolut ikke kan prale af, at have beskedenhed, som en af sine største dyder.

SANDHEDEN ER JO, at Donald Trumps første måneder som præsident har været èt stort kaos. Faktisk, det stik modsatte af, hvad han lovede. Donald Trump gik jo til valg på, at skabe orden i Washington.

Rækken af kaotiske skandaler er allerede endeløs. Bare for at nævne nogle få:

Voldsomme, uskønne opgør mellem præsidenten og flere af de amerikanske efterretningstjenester, har fundet sted for åbent tæppe.

Politiske udmeldinger fra Det Hvide Hus flyder i en lind strøm og stritter i tusind forskellige retninger. Præsident Trump tweeter èt, hans embedsmænd og ministre melder noget andet ud.

Et utal af Donald Trumps løfter til vælgerne, fra valgkampen, er ikke blevet opfyldt inden for de første 100 dage, som han lovede: Muren til Mexico, afskaffelse af Obamacare, stop for muslimsk indvandring fra syv arabiske lande, blev underkendt af domstolene osv. osv.

LØFTEBRUD, PÅ LØFTEBRUD, PÅ LØFTEBRUD.

Selv blandt de konservative kommentatorer i USA, er mange allerede ved at miste troen på Trump.

’Det er et mysterium. Hvorfor er præsidenten aldrig forsigtig? Han opfører sig ikke, som om han gik gennem et minefelt hver dag, men det gør han. Han opfører sig, som om han spadserer gennem sikkert territorium. Så tillader han sig at fremføre mærkelige påstande, udtalelser, tweets. Han trøster sig med at han har bred folkelig støtte, men det har han bare ikke, for opinionsundersøgelser giver ham kun ca. 35 procent…’, skriver den respekterede Peggy Noonan i Wall Street Journal, ifølge Berlingske. Og hun er bestemt ikke den eneste i den republikanske lejr, der er dybt bekymret.

Eksperimentet med en forretningsmand i Det Hvide Hus har fået en katastrofal start. Nu venter vi bare på, at Asger Aamund stiller op herhjemme og viser at han kan gøre det meget bedre end Trump. Aamund er jo så helvedes klog.

Jeg tager gerne et væddemål på at han ikke tør. 

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.