Blix og Gore giver stress
Arne Remmen har aldrig oplevet noget lignende. Institutlederens e-mail-boks er fyldt til bristepunktet med beskeder fra studerende, der vil ind og se Al Gore og Hans Blix. De to prominente herrer vendte i går op og ned på Aalborg Universitet

Kl. 12.00

Er lige en sidste gang i Europahallen for at tjekke, om alt er klappet og klart. Vi kan uden problemer fylde Aalborghallen to gange med folk, der gerne vil se og høre Al Gore og Hans Blix. Af sikkerhedsmæssige grunde har vi været nødt til at skære tilskuerantallet ned til 270. Ellers har de sikkerhedsmæssige aspekter ved besøget ikke været voldsomme, synes jeg.

Kl. 12.30

Bliver interviewet af Nord-jyske 24 Timer. Journalisten vil vide, hvilke forventninger jeg og arrangøren, Aalborg Universitet, har til arrangementet i morgen. Jeg siger, at det selvfølgelig er gevaldig stort at kunne præsentere to så store navne. Faktisk er den tidligere chef for våbeninspektørerne i Irak, Hans Blix, lidt af et forbillede i den akademiske verden. Han accepterede kun hårde be-viser i stedet for at tro på rygterne om Iraks formodede masseødelæggelsesvåben.

Kl. 13.00

Jeg er tilbage på mit kontor på Aalborg Universitet, hvor indbakken på min e-mail er fyldt med beskeder fra stu-derende. De vil allesammen lige høre, om de ikke kan få en ekstra billet til Gore og Blix, og om der er kommet nogle afbud. Vi har prøvet at tilgodese så mange studerende som muligt, men der vil altid være nogle, som bliver skuffede.

Kl. 14.00

To eksperter fra Miljømi-nisteriet holder foredrag på universitetet om klimafor-andringerne og Danmarks andel i klodens opvarmning. Det skal være med til at klæde de studerende ordentligt på, når de skal stille spørgsmål til Al Gore og Hans Blix.

Kl. 16.00

Jeg er lige nødt til at tilbringe et par timer mere på kontoret. Al Gore og Hans Blix skal i morgen (i dag, red.) til København, hvor de skal holde foredrag i Cirkusbygningen. Vi har indgået et sam-arbejde med Novozymes, som har sponsoreret 300 billetter til arrangementet, og dem skal jeg fordele til vores egne studerende og til studerende fra andre universiteter.

Kl. 18.00

Jeg bor lige ved fjorden, så det tager mig ikke lang tid at gå hjem fra universitetet. Når lige at spise og lukke øjnene et par minutter, inden jeg igen skal ud af døren.

Kl. 19.00

Aalborgs Symfoniorkester plejer at give koncerter i noget, der hedder ?Symfonien’, men i aften er rummet fyldt med knap 400 gymnasie-elever.

De kan komme gratis ind og se Al Gores film ?En ubekvem sandhed’, og det er en stor succes. Vi er nødt til at lave en ekstraforevisning 21.30, hvor jeg introducerer filmen.

Kl. 24.00

For første gang i lang tid kan jeg gå i seng ved midnat. Jeg tager det som et tegn på, at alt er i orden til i morgen.

Kl. 08.00

Jeg ringer til Skotland og taler med Al Gores kontaktperson for lige at aftale de sidste praktiske ting. Vi taler også om at præsentere en lille overraskelse til medierne, men hvad det bliver, kan jeg desværre ikke sige endnu.

Kl. 12.00

Alt er mere roligt nu, og det tager jeg igen som et godt tegn. Begynder så småt at forberede mig på at tage imod Al Gore og Hans Blix i Europahallen. Jeg når også lige at hente 10 eksemplarer af Gores og Blix’ bøger, som jeg gerne vil have dem til at signere.