Blatter og Platini risikerer længere karantæner

Fifas etiske komité overvejer en appel af straffen på otte års karantæne til Sepp Blatter og Michel Platini.
Michel Platini vil appellere sin otte års udelukkelse fra fodbold, men han risikerer også, at karantænen bliver længere.
Michel Platini vil appellere sin otte års udelukkelse fra fodbold, men han risikerer også, at karantænen bliver længere. Foto: Michael Probst/AP

Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) mangeårige præsident Sepp Blatter og den tidligere præsidentkandidat Michel Platini har fået otte års karantæne fra fodbold. Men de kan ikke vide sig sikre på, at de slipper med det.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters overvejer Fifas etiske komité nemlig at appellere karantænerne. Det siger en talsmand fra komitéen.

De to fodboldledere undgik en livstidskarantæne, fordi domstolen ikke fandt direkte beviser for bestikkelse og korruption i forbindelse med en betaling på to millioner schweizerfranc, knap 14 millioner kroner, fra Fifa til Platini med Blatters godkendelse.

Ifølge Blatter og Platini dækkede betalingen franskmandens arbejde for Fifa i perioden 1999 til 2002.

Selv om Fifas dømmende myndighed ikke fandt det bevist, at der var tale om korruption, mente man alligevel, at de to ledere havde optrådt så uetisk, at en karantæne var på sin plads.

Det betyder efter alt at dømme, at Fifas etiske komité alligevel vil forsøge at få livstidskarantænen gennemført.

Platini, som har trukket sig fra kandidaturet til Fifas præsidentpost, har tirsdag bekræftet, at han appellerer karantænen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.