Blair bakker op om palæstinensisk valg
Tony Blair er på charmetur i Mellemøsten og opfordrer til en løsning i Palæstina. Et nyt valg, som Mahmoud Abbas forslår, er en god idé, mener han.

Storbritanniens premierminister, Tony Blair, er i disse dage på en rundtur i Mellemøsten og opfordrer fra Egypten palæstinenserne til at finde en løsning på volden.

Lørdag foreslog præsidenten for det palæstinensiske selvstyre, Mahmoud Abbas, at udskrive valg hurtigst muligt. Ifølge Reuters er det en løsning, Tony Blair er enig i.

Blair sagde, at volden imellem Hamas og Abbas? Fatah-parti viser, at palæstinenserne snarest muligt må danne en regering, som Vesten har tillid til.

»Jeg synes, at det vigtigste er, at vi på en eller anden måde får en fuldt funktionsdygtig regering, som resten af os kan arbejde med,« sagde Blair, da han tidligere lørdag var i Tyrkiet.

Blair skal de næste dage videre til Israel, de palæstinensiske områder og til De Forenede Arabiske Emirater. Kilder siger til Reuters, at Blair vil mødes med Abbas og fortælle ham om Egyptens og Tyrkiets holdninger til en ny regering i de palæstinensiske områder.

I Mellemøsten tvivler mange dog på, om Blair kan skabe mere ro i regionen.

Den politiske analytiker Mohamed el-Sayed Said siger til Reuters:

»Hvad skal han kunne opnå, når amerikanerne ikke har nogen interesse i at fremme fredsprocessen, og når europæerne stadig har sanktioner over for Hamas-regeringen? Det er meget tvivlsomt, om han kan opnå noget.«