Blade Runner i finale uden at løbe
Uden at løbe har "Blade Runner" kvalificeret sig til finalen i 4 X 400 meter stafet.

Den benamputerede sydafrikanske løber Oscar Pistorius får fredag aften en sidste optræden på det olympiske stadion, efter at en løbsjury har sendt Sydafrikas kvartet i finalen i 4 X 400 stafet.

Pistorius, eller "Blade Runner" som han kaldes, kom slet ikke til at løbe i semifinalen torsdag formiddag, fordi en holdkammerat under stor dramatik kolliderede med en kenyansk løber og måtte udgå, inden han nåede at give stafetten videre til Pistorius.

De knuste sydafrikanere nedlagde straks protest mod den kenyanske løber, som de mente var skyld i sammenstødet, og den opfattelse har en jury givet dem ret i efter at have nærstuderet videooptagelser af semifinalen.

- Selv om holdet ikke færdiggjorde løbet, har appeljuryen besluttet at sende Sydafrika i finalen, taget i betragtning, at de blev alvorligt svækket af episoden med Kenya, lyder det i en erklæring fra det internationale atletikfodbold (IAAF).

Dermed får sydafrikanerne alligevel chancen for at forsvare sølvet fra sidste års verdensmesterskaber, når finalen bliver skudt i gang fredag aften. I stedet for de sædvanlige otte deltagende hold, bliver der nu ni.

- Jeg løber tredje tur i finalen i morgen. Jeg kan slet ikke vente, skriver Oscar Pistorius på twitter.

/ritzau/