BLÅ BOG: Rasmus Kragh jagter toppen uden medbragt ilt
Den danske bjergbestiger Rasmus Kragh forsøger at nå toppen af verdens højeste bjerg, Mount Everest, uden brug af kunstig ilt som den første dansker nogensinde. (Arkivfoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Bjergbestigeren Rasmus Kragh kan blive den første dansker, der bestiger Mount Everest uden medbragt ilt.

30-årige Rasmus Kragh kan blive den første dansker, der når toppen af Mount Everest uden brug af medbragt ilt.

Onsdag indleder han sidste del af ruten mod toppen.

18 danskere har tidligere besteget verdens højeste bjerg med medbragt ilt.

Som tidligere eliteløber på juniorlandsholdet i orienteringsløb har han siden vedligeholdt sin fysiske styrke.

Han har to gange tidligere forsøgt at bestige Mount Everest uden iltflaske, men måtte give op på grund af dårlige vejrforhold.

Navn: Rasmus Kiilerich Kragh.

Alder: 30 år.

Fødested: Skive.

Nationalitet: Dansk.

Karriere: Er professionel bjergatlet og dyrker bjergløb. Har som ung været med i de nationale elitegrupper i henholdsvis orienteringsløb og langdistanceløb og været tre år i hæren som sergent.

Bopæl: Aarhus.

Fritidsinteresser: Som 23-årig begyndte han at dyrke bjergbestigning og klatring. Som 26-årig var han den første dansker til at bestige bjerget Khan Tengri på 7010 meter i Kirgistan. Han har også tidligere besteget verdens sjette højeste bjerg Cho Oyu, Himalaya i Tibet på 8201 meter og det ottende højeste bjerg Manaslu, Himalaya i Nepal på 8163 meter uden medbragt ilt. Han forsøger i maj 2019 at nå toppen af verdens højeste bjerg, Mount Everest, uden medbragt ilt. Det er ikke tidligere lykkedes for nogen danskere.

Kilde: Rasmuskragh.com.

/ritzau/

/ritzau/
via Listen To News