Blogindlæg Blå blok som firmaet angst og bange

Det var en sørgelig start på valgkampen, Venstre leverede forleden.

Mens vi venter på den formelle udskrivelse af valget, handler alle gerninger fra nu af, om at slå på Socialdemokratiet. Skabe angst og bæven for, hvilken politik Mette Frederiksen ville kunne føre, hvis hun vinder valget.

Det er helt regulært at kritisere den politiske modstander for selv at stå i et bedre lys. Om ikke andet, kan man bruge de temaer, der tidligere har vist sig effektive.

Så lad os tage ”evergreenen” de mange udlændinge, der vil komme hertil. Lad os få en Venstre-politiker (Jacob Jensen) til at stille spørgsmål, som vi ”vupti” lynhurtigt får Finansministeriet til at svare på.

Vi sætter en dagsorden, der skaber bekymring for fremtiden.

I tirsdags hidkaldte tre ministre så pressen. For at fortælle om, hvor galt det kunne være gået med antallet af asylansøgere, hvis Socialdemokratiet havde haft magten de sidste fire år.

Troels Lund Poulsen kaldte den kontrafaktiske fremskrivning af antallet af udlændinge for ”folkeoplysning”. Mens de fleste andre, herunder en del journalister, opfattede det som negativ kampagne mod Socialdemokratiet.

Dansk Folkeparti forsøgte sig samtidig med en annonce, der spurgte brugerne, om de turde lægge vores udlændingepolitik i hænderne på Pernille Skipper, Uffe Elbæk, Pia Olsen Dyhr og Morten Østergaard (som de forventer vil støtte en S-ledet regering). De fleste brugere svarede bare ”Ja”!

Tænk, hvis 2019 kan blive det år, hvor vi vendte os imod de negative budskaber. Tænk, hvis vi sagde til politikere: Kom nu i gang med at fortælle om jeres vision og plan for Danmark?

Man skulle egentlig tro, at blå blok havde nogle mere optimistiske fortællinger til danskerne. Økonomien er bomstærk, ledigheden er lav. Der er plads til at investere i klima-forbedringer, den offentlige pleje og i mere og bedre uddannelse.

Den bane giver man mest til oppositionen. Så hylder man ”paradigme-skiftet” på udlændinge-politikken (folk skal hurtigere ud af landet), finder multi mange millioner til en omfartsvej ved Mariager og bøvler med Radio 24/7s fremtid…

Den stort anlagte sundhedsreform afventer vi stadig salgsfremstødet på. Til gengæld bakker social – og børneminister Mai Mercado op om forældrenes ønske om flere voksne i daginstitutionerne. Uden rigtig at ville gøre noget for det?

Vil blå blok slå Pernille Vermund i hovedet? Eller vil man lade hende gafle stemmer af angst for stemmespild? Blå blok har næppe en chance, hvis ikke Nye Borgerlige kommer ind.

Aktuelt udgør den radikale Morten Østergaard regeringens største aktiv, da hans trusler mod Mette Frederiksens udlændingepolitik skaber usikkerhed om, hvad en ny regering egentlig kan opnå.

Glemte lige at nævne, at Liberal Alliance nu slet ikke har så meget imod vækst i det offentlige forbrug længere. Det er tid for at fjerne upopulære positioner fra politik-repertoriet.

Brikkerne er stillet op, så der skal slås på Socialdemokratiet. Enten for alt det, partiet frygtes at ville gøre i regering – eller for alt det, man ikke skal have lov til at gøre uden at blive væltet.

I 2011 var Lars Løkke underdog.

Han er en stærk kampagne-politiker og effektiv tv-debattør (det sås senest på DR TV vs. Mette Frederiksen). Dengang var han lige ved at hente Helle Thorning, der reelt kun blev statsminister på grund af ”Helles Angels”, Margrethe Vestager og Johanne Schmidt Nielsen.

I 2015 var Helle Thorning underdog.

Men da de radikale begyndte at tale om skat og Løkke slog hårdt på udlændinge, skiftede momentum i valgkampen. En triumferende Kristian Thulesen Dahl bar Løkke tilbage til statsministeriet.

I 2019 er DF trængt som sjældent før.

Dobbeltspillet på Løkke og Mette synes ikke at virke. Nu vælger man Løkke, trods alt den statsminister, partiet selv har valgt skal være den.

Blå blok er bagud i målingerne. Hvad skal vende billedet? Angreb på de røde og skabe angst for at kalifatet er nær.

Det må vi afvise og forvente noget bedre fra politikerne.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News