Birgit blev arbejdsløs og lavede en nødløsning: Nu har hun 200 ansatte og tjener millioner
Birgit Aaby har overladt ledelsen af sin rengøringsvirksomhed, Combi Service, og bruger en stor del af sin tid om "business angel". Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Glade medarbejdere giver stabilitet, siger rengøringsdronningen og super-iværksætteren Birgit Aaby.

Siger du navnet Birgit Aaby, så siger du også navnet på en bemærkelsesværdig succeshistorie i dansk erhvervsliv.

I øjeblikket møder man Birgit Aaby i den bedste sende tid på DR, hvor hun i programserien "Løvens Hule" satser sine penge på at hjælpe andre i gang sammen med sine pengestærke kolleger; serie-investorer erhvervsmanden og brandguruen Christian Stadil, måske bedst kendt fra Hummel, it-entreprenøren og serie-investoren Jesper Buch, som har tjent store penge på Just-Eat, it-investoren og juristen Tommy Ahlers og tøj-designer Ilse Jacobsen, kendt for blandt andet sine gummistøvler.

Selv tituleres Birgit Aaby som super-iværksætter og rengørings-boss - eller ofte "Rengøringsdronningen". Men inden hun nåede så langt, skulle hun rejse sig efter at have mistet sit arbejde.

Hun havde ingen uddannelse og startede sin egen rengøringsvirksomhed, Combi Service, som ifølge TV 2 i dag har 220 ansatte, en bruttofortjeneste på 26 millioner kroner og et resultat på fem millioner kroner.

Nøglen til succesen er ifølge Birgit Aaby, at glade medarbejdere giver glade kunder, og i sidste ende giver det profit.

- Jeg har det sådan, at mine medarbejdere nærmest er vigtigere end mine kunder, fordi så ved jeg, at jeg har noget stabilitet. Og det er også derfor, vi tjener penge. Det er der ikke mange, der gør i vores branche, siger Birgit Aaby til TV 2 News’ iværksættermagasin "Min første million".

Birgit Aaby har i dag overladt den daglige ledelse til en administrerende direktør og bruger en stor del af sin tid på at være "business angel" - den rolle som hun blotlægger i "Løvens hule".

- Jeg har lært mere på de her tre år, end jeg har lært i hele mit arbejdsliv. For de mennesker, der kommer ind i 'Løvens hule', er jo sindssygt dygtige og har en viden om noget, jeg ikke har. Men jeg kan noget andet, som de står og har brug for, siger hun til tv-stationen.

Og det er netop det sidste, som en "business angel" kan. Det er nemlig en investor, som aktivt deltager i den eller de virksomheder "englen" har investeret i.