Biografgængere: Gerningsmanden var iskold
Øjenvidner beskriver en iskold gerningsmand, der fredag myrdede løs i en biograf i Aurora, Colorado.

Han skød på alt, hvad der rørte sig.

Sådan beskriver øjenvidner, hvordan en 24-årig mand ved midnat natten til fredag begik en massakre på tilfældige biografgængere i Denver-forstaden Aurora i USA, hvor de var samlet for at se Batman-filmen "The Dark Knight Rises".

Foreløbig meldes 14 dræbt og omkring 50 personer i alle aldre såret, og de chokerede øjenvidner begynder nu at fortælle om rædslerne i biografmørket.

- Han så så rolig ud, mens han gjorde det. Det var skræmmende. Han havde ikke nogen bestemte mål, siger et øjenvidne til nyhedsstationen 9News i Colorado.

Et andet øjenvidne, Benjamin Fernandez, siger til lokalavisen Denver Post, at han så flere mennesker falde til jorden under skyderiet, heriblandt en lille pige.

28-årige Robert Jones siger til samme avis, at han først troede, at gerningsmandens entre, hvor han angiveligt smed bomber med røg i biografen, var tænkt som en gimmick til filmen.

Men da der blev skudt umiddelbart efter, blev premieregæsten klar over, at han stod midt i et mareridt.

- Jeg troede, at det var verdens undergang, siger han til Denver Post.

Blandt biografgæsterne var også danske Marlene Nygaard på 18 år. Den tidligere udviklingsstudent skriver til DR Nyheder:

- Under en skudscene i filmen kom der pludselig nogle høje knald fra udgangen ved højre side. Der kom røg derfra, som lugtede og smagte rigtig dårligt. Folk begyndte at rejse sig op, men der var ikke nogen, som skreg, fortæller hun.

- Mine venner og jeg rejste os op og gik ned af trappen. Der var blod på trappetrinene. Udgangen var spærret, og vi var alle klistret op af væggen, skriver Marlene Nygaard.

/ritzau/