Biograf-massakren: Sådan foregik det

* Torsdag den 19. juli lige før midnat lokal tid sidder hundredvis af mennesker side om side i fire udsolgte biografsale i Century 16 Movie Theaters i Denver-forstaden Aurora i Colorado for at se den nye Batman-film, "The Dark Knight Rises".

* Den nu sigtede i sagen, 24-årige James Eagan Holmes, der for nylig er droppet ud af et ph.d.-program i forbindelse med sine neurologi-studier, køber en billet og går ind i biografsal nummer ni.

* James Eagan Holmes går hen mod en nødudgang til højre for lærredet. Her åbner han døren og tager sine våben frem. Iklædt sort uniform fra top til tå og med skudsikker vest kommer han ind i biografsalen med tre våben: En halvautomatisk AR-15 stormriffel, et Remington 870 haglgevær og en 40-kaliber Glock-pistol.

* Da James Eagan Holmes træder op foran lærredet, tror flere blandt publikum, at han er en del af forestillingen, der begyndte ved midnat. Han kaster en cylinderformet genstand, der giver en hvislende lyd. Derpå begynder han at sigte ud mod menneskemængden.

* Klokken 00:39 modtager politiet de første opkald fra biografen. I løbet af et minut har flere end 100 mennesker ringet til alarmcentralen.

* Politiet ankommer til gerningsstedet 00:40. På en parkeringsplads bag biografen anholder de James Eagan Holmes. I hans hvide Hyundai finder politiet et fjerde våben - endnu en 40-kaliber Glock-pistol.

* Siden har politiet oplyst, at alle James Eagan Holmes' våben er købt på lovlig vis, ligesom han i tiden op til angrebet lovligt havde købt 6000 stykker ammunition. Hans lejlighed var udstyret med bombefælder designet til at dræbe den første, som trængte ind i lejligheden.

* James Eagan Holmes var patient hos en psykiater, der specialiserer sig i skizofreni. Han havde sendt en drejebog fyldt med detaljer om, hvordan han ville dræbe ofrene til psykiateren.

* Det første retsmøde i sagen fandt sted 23. juli, men da var sigtelsen endnu ikke klar.

* Angrebet kostede 12 mennesker og et ufødt barn livet. 58 blev såret. Dertil er flere børn blandt ofrene.

* Det er endnu uklart, hvad motivet for angrebet er.

/ritzau/