Bin Laden-bog går bedre end kvindeerotik
Bog om likvidering af Osama bin Laden sælger bedre i USA end de populære bøger om sex for husmødre.

Det kan godt være, at der er et stort publikum til Fifty Shades-bøgerne, der centrerer sig om erotik målrettet kvinder.

Men historien om likvideringen af Osama bin Laden kan trække flere læsere til end E.L. James og hendes saftige fortællinger.

Sådan er det i hvert fald i USA, hvor den kontroversielle bog "No Easy Day" af en tidligere amerikansk elitesoldat stormer ind som nummer et på bestsellerlisten hos onlineboghandleren Amazon.com.

"No Easy Day" er skrevet af elitesoldaten Matt Bissonnette og handler om aktionen, hvor amerikanske elitesoldater dræbte terrorlederen Osama bin Laden i maj 2011 i Pakistan.

Bogen kan først købes fra tirsdag, men Amazon.com udarbejder sin bestsellerliste på baggrund af såvel solgte bøger som forudbestillinger.

Forudbestillingerne er nok til, at "No Easy Day" tvinger de populære Fifty Shades-bøger om kvindelige erotikdrømme væk fra førstepladsen.

Bissonnette var indtil for nylig medlem af elitestyrken Navy Seals. De bedste af de bedste fra Navy Seals kommer med i Team Six, og her var Bissonnette at finde.

Han deltog i aktionen, der dræbte bin Laden i Pakistan, og det handler hans bog om.

Den er skrevet under pseudonymet Mark Owen, men den amerikanske tv-station Fox har afsløret forfatterens identitet.

Bogen har fået USA's regering til at true Bissonnette med et retligt efterspil, idet han ikke har fået godkendt bogen i forsvarsministeriet.

Pentagon, forsvarsministeriet, siger, at Bissonnette har forbrudt sig imod en aftale om, at sådan en bog på forhånd skal godkendes af Pentagon.

Han har i øvrigt sagt, at han besluttede sig for at skrive bogen, fordi nogle af de ting, der er blevet lækket om aktionen, er forkerte.

/ritzau/Reuters