Billig efterårsferie: Rejs mod Øst

Arbejdsliv
Moskva frister med billige hotelværelser ligesom mange andre østeuropæiske hovedstæder. (Foto: (Foto: Scanpix))
Der er kæmpe besparelser på hoteller i de europæiske hovedstæder – her er gode tips til efterårsferiens rejsemål.

Overvejer man stadig her i sidste øjeblik, om den nært forestående efterårsferie skal bruges på en tur til en af de mange europæiske hovedstæder, ligger gennemsnitsprisen for en overnatning på et standard topersoners hotelværelse lige nu ligger på godt 115 euro svarende til 864 danske kroner. Det viser en ny analyse fra Spar Nord, der har kigget nærmere på hotelpriserne i de europæiske hovedstæder med udgangspunkt i tal fra hotelportalen Trivagos Hotel Price Index. Der er dog markante prisforskelle på de billigste og de dyreste destinationer ifølge analysen.

Danskerne rejser helt vildt

De høje hotelpriser i Europas mest populære hovedstæder, som eksempelvis London og Paris, virker dog ikke til at sætte en dæmper på danskernes rejsetrang – heller ikke i efterårsferien. Ifølge tal fra Danmarks Statistik er antallet af flypassagerer, der er flyver ud af landet i oktober måned, hvor efterårsferien som regel finder sted, nemlig steget med hele 20 procent de seneste fem år.

Den europæiske hovedstad med de billigste hoteller er lige nu i Minsk i Hviderusland. Her er gennemsnitsprisen for en overnatning på et standard topersoners hotelværelse 54 euro svarende til 402 kroner. I den bosniske hovedstad Sarajevo koster den gennemsnitlige hotelovernatning 55 euro eller godt 410 kroner. Derudover er der også fornuftige priser i vente til de turister, der rejser til Rusland og den russiske hovedstad Moskva, hvor en nat på et hotel i gennemsnit koster 63 euro eller 470 kroner. Til gengæld er resten af prisniveauet i Moskva ret heftigt.

Øst Vest – Øst er billigst

Det er i det hele taget en god ide at rejse til østpå, hvis man vil spare lidt penge på ferien. Otte ud at de ti billigste europæiske hovedstæder ligger nemlig i det østlige Europa, viser analysen. Det skyldes i høj grad, at prisniveauet i Østeuropa stadig ligger under Danmark og resten af EU.

Ifølge Spar Nord kan danske turister få rigtig meget for pengene i eksempelvis Rumænien, Polen og Bulgarien, hvor prisniveauet ligger et godt stykke under EU-gennemsnittet. Det gælder for alle forbrugsgoder og tjenester – fra tøj og mad til transport og hotelpriser.

Prisen på fødevarer er i bund

Kigger vi eksempelvis på fødevarer, ligger prisniveauet i Polen og Rumænien henholdsvis 32 og 35 procent under det europæiske gennemsnit ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik. Til sammenligning er fødevarepriserne herhjemme 30 procent højere resten af EU. Så går turen til Østeuropa i vinterferien, kan man derfor godt tage familien med ud at spise på restaurant, uden det går alt for hårdt udover feriebudgettet.

Vanvittigt dyrt

Kigger man derimod på de dyreste hovedstæder i Europa, så indtager Monaco en suveræn førsteplads. En enkelt hotelovernatning i det lille fyrstedømme ved den franske sydkyst koster i gennemsnit 431 euro svarende til svimlende 3.215 kroner. Herefter følger vores egen hovedstad København, hvor gennemsnitsprisen for en hotelovernatning lige nu løber op i 179 euro eller 1.335 kroner.

På de næste dyre pladser kommer Schweiz, Holland, Storbrittanien, Frankrig og Norge.

Nyheder

Dronningen dybt

forfærdet