Billethajer bliver meldt til politiet
Billethajer videresælger billetter til ublu priser. Køb hos autoriserede billetforhandlere, lyder rådet.

Den store danske billetudbyder Billetlugen samt Aalborg Kongres & Kultur Center melder nu billet-hjemmesiden Viagogo til politiet for dokumentfalsk og bedrageri.

Det sker, efter at Kontant på DR1 tirsdag aften afslørede, hvordan firmaerne opkøber billetter til koncerter og sælger dem videre til almindelige forbrugerne til overpris.

På Viagogos hjemmeside kan man købe billetter til alt fra stand-up og stadionkoncerter til klassiske klaverkoncerter og børnecirkus.

Firmaet har blandt andet via internettet lagt et stort antal billetter til Leonard Cohen koncerten i Aalborg i august ud til helt ublu priser.

Den billigste billet hos Viagogo koster 1110 kroner og den dyreste 6755 kroner.

Det er ulovligt at sælge billetter til overpris i Danmark, men Viagogo har kunnet gøre det, fordi hjemmesiden opererer fra Schweiz og England.

Myndigheder og politi kan nemlig ikke gøre meget, når ulovlighederne foregår på udenlandske hjemmesider, oplyser Kontant på DR1.

Forbrugerrådet kræver derfor politisk handling og en ændring af loven.

- Det er indlysende, at der må gøres noget fra politisk hold. Der er et kæmpe hul i den danske lovgivning, og det stiller danske billetsælgere, som gør det fuldt ud lovligt, temmelig dårligt, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Forbrugerrådet til DR1.

De Konservative har allerede meddelt, at de støtter forslaget om at ændre loven.

Indtil da må forbrugerne bruge deres sunde fornuft og købe billetterne hos arrangøren eller en autoriseret billetforhandler.

- Budskabet er i virkeligheden helt enkelt: Køb altid billetterne hos en autoriseret billetformidler eller hos arrangøren selv, siger Billetnets direktør, Jakob H. Lund.

- Kun på den måde kan billetkøberne være sikre på at få billetterne til den rigtige pris og med den korrekte stregkode.

/ritzau/