Bill Gates hyldes for aids-indsats
Bill Gates tildelt medalje fra aidsfond på vegne af forsker, læge og sundhedsarbejdere.

Forud for en stor aidskonference i Washington har Microsoft-milliardæren Bill Gates på vegne af forskere, læger, sundhedsarbejdere og patienter modtaget en særlig medalje for at have udvist mod i den fortsatte kamp mod hiv og aids.

- Der er mange personer, som har muligheden for at bringe os tættere på at få udryddet aids, siger Gates, som modtog prisen ved en gallamiddag i Kennedy-kunstcenter i den amerikanske forbundshovedstad forud for aids-konferencen.

- Vi kan fortsætte med at få gennembrud i forskningen og i sygdomsbekæmpelsen, hvis vi fortsætter en motiveret indsats.

- Jeg ser med optimisme på nye instrumenter, og jeg tror på, at vi kan gøre aids til historie, siger Gates, som modtog prisen fra amfAR - en aidsfond, som den afdøde filmstjerne Elizabeth Taylor var med til at stifte.

Gates har gennem fonden Bill & Melinda Gates Foundation givet over 15,3 milliarder kroner til organisationer, der kæmper mod hiv.

Over 25.000 mennesker - deriblandt mange kendisser, forskere og hiv-patienter - er i Washington til den seks dage lange aidskonference, som skal skærpe indsatsen i den globale bekæmpelse af aids.

- Vi må finde frem til en vaccine, og vi må blive ved med at øge midlerne til forskning og sygdomsbekæmpelse. Der er stadig millioner af mennesker, som er ramt af sygdommen, fremhæver Gates.

Han blev introduceret af filmstjernen Sharon Stone, som mindede om, at over 30 millioner mennesker er døde af aids, siden sygdommen blev opdaget i begyndelsen af 1980'erne.

Nancy Pelosi, den demokratiske leder i Repræsentanternes Hus, siger, at håbet er styrket om at finde en kur til aids.

- Jeg havde aldrig troet, at det ville tage så lang tid, men jeg tror på, at vi er nået langt, siger hun.

/ritzau/AFP