Bilist dropper hvidt pulver under rolig biljagt i Aalborg
Politiet mistænker nordjysk bilist for at skaffe sig af med narkotika under en biljagt i det østlige Aalborg.

Patruljevogne i det østlige Aalborg har brugt en del af deres mandag eftermiddag på at jagte en bilist, der nægtede at stoppe.

Biljagten kostede bilisten en tur over en kantsten samt noget hvidt pulver, der røg ud af bilens vindue under jagten.

Det oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi Poul Fastergaard.

- Vi får en anmeldelse fra en borger, der kører efter en bil på motorvejen nede ved Skørping, fordi han mistænker bilisten for at være påvirket, da han kører mærkeligt, siger han.

- Vi sender en patrulje fra Aalborg, der får kontakt med bilen ude ved Gigantium i det østlige Aalborg.

Bilisten giver ikke meget for politiets tilkendegivelse af, at de gerne vil tale med bilisten.

- Han fortsætter, selv om vi har blå blink og sirener tændt. Der bliver en eftersættelse rundt i Aalborg Øst, siger vagtchefen.

Selv om bilisten nægter at stoppe foregår eftersættelsen dog ved hastigheder, der højest kommer op på 90 kilometer i timen.

- Han kører over for rødt lys og krydser nogle midterrabatter. I forbindelse med eftersættelsen kaster han noget hvidt pulver ud af bilen, forklarer Poul Fastergaard.

Ingen af situationerne bliver farlige for andre. Jagten ender også udramatisk.

- Han kører op over en kantsten, forklarer Poul Fastergaard, der ikke kan slå fast, om der er tale om et ufrivilligt stop eller ej.

Da politiet får fat i manden, finder man en emballage til noget narkotika på ham, oplyser Poul Fastergaard. Det er politiets tese, at det hvide pulver stammer fra emballagen.

/ritzau/