Bilejere skal selv betale smadrede ruder

Alle bilejere, der fik smadret bilen eller cyklen efter lørdagens demonstration på Nørrebro, vil få dækket skaden af deres forsikringsselskab. Men selvrisikoen på normalt flere tusinde kroner skal man formentlig selv betale, siger Allan Bo Christensen, konsulent i Forsikringsoplysningen.
»Det er ikke alle forsikringsselskaber, der fritager for selvrisiko eller forhøjelse af præmien i den slags situationer. Derfor skal man selv betale selvrisikoen, men mindre man kan finde ham eller hende, der lavede skaden. Og det bliver nok svært i dette tilfælde,« siger Allan Bo Christensen.
Hvis man ikke har forsikret sin bil eller sin cykel står man selv for hele regningen, hvis man altså ikke kan finde hærværksmanden.
For butikker, der har fået smadret ruder, er reglerne de samme. Så også her må butiksejerne betale den ofte noget højere selvrisiko. Til gengæld bliver der ingen penge fra forsikringen, hvis inventaret er ødelagt.
»Ved hærværksskader får man ikke dækket for ødelagt inventar. Det er kun i forbindelse med indbrud. Men det kan selvfølgelig være svært at vide, hvad målet med at kaste stenen gennem ruden var. Hvis det var for at stjæle, bliver det hele dækket, men hvis det bare var for at ødelægge, bliver det ødelagte inventar ikke dækket,« siger Allan Bo Christensen.