Bildt slipper for korruptionssag
Sveriges statsanklager vil ikke efterforske udenrigsminister Carl Bildts aktieoptioner i russisk investeringsselskab.

Sveriges udenrigsminister, Carl Bildt, gjorde sig ikke skyldig i korruption, da han solgte sine aktier i et russisk investeringsfirma.

Det mener den svenske statsanklager, der fredag skulle tage stilling til, om der var grund til at åbne en efterforskning af Carl Bildts aktiesalg, skriver Dagens Nyheter.

Oppositionen havde ellers kritiseret Bildt for at blande sine økonomiske og politiske interesser sammen. Men statsanklager Christer van der Kwast mente altså, at det var helt i orden, at Carl Bildt som nyudnævnt udenrigsminister beholdt aktieoptioner i det russiske selskab Vostok Nafta indtil december sidste år, hvor han indløste dem. Salget indbragte ham omkring fire millioner kroner.

Van der Kwast mente heller ikke, at Carl Bildt ville bruge sin magt som udenrigsminister til at gøre livet lettere for sine russiske forretningsforbindelser.

Carl Bildt udsendte kort efter statsanklagerens besked en kort pressemeddelelse:

»Jeg hilser statsanklageren beslutning velkommen, selvom det var ventet. Det var ikke muligt at nå frem til nogen som helst anden konklusion,« skriver Dagens Nyheter.