Bilbomber raserer Bagdad
Mindst 36 mennesker er dræbt og flere end hundrede såret, efter en serie bilbomber er eksploderet i Iraks hovedstad Bagdad.

Julefreden blev kort i den irakiske hovedstad Bagdad. Tirsdag morgen eksploderede en serie af bilbomber rundt omkring i byen med døden til følge for mindst 36 mennesker. Over hundrede er såret, oplyser det irakiske indenrigsministerium til CNN.

Tre bilbomber eksploderede på næsten samme tid ved et vejkryds i bydelen al-Bayaa, der hovedsageligt bebos af shia-muslimer. Her blev mindst 25 mennesker dræbt og 70 såret. På et marked i den centrale del af Bagdad gik yderligere en bombe af ved middagstid og tog fem civile med i døden. Flere mindre angreb dræbte desuden adskillige civile i løbet af tirsdag morgen.

Også de amerikanske soldater i Irak blev ramt tirsdag. En patrulje på udkig efter vejsidebomber i den nordvestlige del af Bagdad blev dræbt, da de selv kørte på en bombe. Dermed er det samlede amerikanske tabstal i Irak oppe på mindst 2.978. Det er fem flere end antallet af dræbte på World Trade Center i New York 11. september 2001.