Bilbomber hærger Bagdad
Den diplomatiske linje, som den irakiske premierminister har forsøgt sig med i landet for at lægge en dæmper på den eskalerende vold, er endt i en blindgyde.

På lørdag 16. december havde Iraks premierminister, Nuri al-Maliki, planlagt en større fredskonference for at samle landets politiske og religiøse ledere. Sammen skulle de finde en fælles løsning på den stigende vold mellem sunni- og shiamuslimer, og onsdag blev alle endnu engang mindet om den blodige borgerkrig.

Tre bilbomber eksploderede tidligt onsdag morgen og dræbte 19 personer i Bagdad.

På trods af volden og de daglige angreb har en sunni-muslimsk organisation allerede meldt ud, at den vil boykotte konferencen.

Premierminister al-Maliki er i forvejen under stort pres fra sit politiske bagland og USA, men han har meddelt, at konferencen vil blive afholdt som planlagt,

Han skal ikke regne med de store tjenester fra USA, der har nok af bekymringer, efter at New York Times onsdag kunne rapportere, at Saudi-Arabien var klar til at støtte Iraks sunni-muslimer, hvis volden fortsatte efter en eventual amerikansk tilbagetrækning fra landet. Det ville kunne udløse en kædereaktion, der kunne få volden til at eskalere yderligere, idet Iran ventes at støtte Iraks shiamuslimske befolkning.