Bilbombe dræber to tyrkiske soldater i kurdisk område
Bilbombe dræber to tyrkiske soldater i det nordøstlige Tyrkiet efter tyrkiske kampfly slog til mod PKK-lejre.
Tyrkisk militær gennemførte natten til lørdag angreb mod PKK-lejre i det nordlige Irak, fortæller den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu, her ved et pressemøde fredag. Lørdag blev to tyrkiske soldater dræbt af bilbombe i det nordøstlige del af Tyrkiet. (AP Photo/Depo Photos)
Tyrkisk militær gennemførte natten til lørdag angreb mod PKK-lejre i det nordlige Irak, fortæller den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu, her ved et pressemøde fredag. Lørdag blev to tyrkiske soldater dræbt af bilbombe i det nordøstlige del af Tyrkiet. (AP Photo/Depo Photos) Foto: (AP Photo/Depo Photos)/AP

To tyrkiske soldater blev dræbt og fire andre såret under et angreb mod deres konvoj lørdag i den sydøstlige del af landet, som er overvejende kurdisk. Det meddeler de lokale myndigheder.

Angrebet kom fra en bilbombe. Det fandt sted samme dag, som den militante kurdiske bevægelse Kurdistans Arbejderparti (PKK) kaldte våbenhvilen med styret i Ankara meningsløs, efter at tyrkiske fly natten til lørdag angreb gruppens lejre i Irak.

Bilbomben gik af, da soldaterne kørte på en vej i Lice i Diyarbakir-provinsen sent lørdag aften, lyder det i meddelelsen fra guvernøren i Diyarbakirs kontor.

- To af vores personale blev dræbt i det afskyelige angreb, fire blev såret, lyder det fra myndighederne, som understreger, at man gør en stor indsats for at finde gerningsmændene.

Natten til lørdag angreb tyrkiske kampfly PKK-lejre syv steder i det nordlige Irak. Det var ifølge AFP det voldsomste tyrkiske angreb mod PKK siden 2011. Luftangrebet fik ifølge Reuters PKK til at skrive "våbenhvilen har ingen mening mere" på gruppens hjemmeside.

Våbenhvilen mellem PKK og Tyrkiet er ellers stort set blevet overholdt siden 2013, hvor fredsprocessen mellem de to parter begyndte.

Det kurdiske arbejderparti har i årtier kæmpet for selvstyre i den sydøstlige del af Tyrkiet, hvilket har kostet titusindvis af menneskeliv.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.