Bier: Spændende at være med i Oscar-kapløbet
Susanne Biers "Den skaldede frisør" er med i kapløbet om at blive dansk kandidat til en Oscar-statuette.

Den danske instruktør Susanne Bier har igen taget de første skridt på den røde løber på vej mod en Oscar. Hendes nyeste film, "Den skaldede frisør", er med i kapløbet om at blive det danske bud i kategorien bedste udenlandske film.

Inden hun dog kan tage de næste skridt, skal hun først dyste mod de to andre kandidater, Nikolaj Arcels "En kongelig affære" og Bille Augusts "Marie Krøyer".

- Alle de tre film er fantastiske, så derfor kan jeg ikke sige, hvad mine chancer er. Men jeg kan sige, at de, som håndterer min film i USA, anser den for at være et rigtig, rigtig godt bud, fortæller Susanne Bier.

Hun understreger, at det er enormt spændende at være med i det hårde løb, fordi der har været mange gode film i år.

Susanne Bier vandt en Oscar i 2011 for sin film "Hævnen", hvor Trine Dyrholm spiller med, ligesom hun gør i "Den skaldede frisør". Her spiller hun overfor tidligere mr. 007, Pierce Brosnan, i en romantisk komedie.

- Europæiske festivaler har en tendens til at vælge alvorlige, tunge film, så det er sjovt med en film, som i formen mere ligner en romantisk komedie. Det er sjovt at være med til at bryde vanemønstre, siger Susanne Bier.

"Den skaldede frisør" har premiere i Danmark den 6. september og er Biers første komedie siden succesen "Den eneste ene" fra 1999.

Filmen foregår i Italien, hvor to familier mødes til et romantisk bryllup. Men intet går efter planen, og alligevel ender alt med at lykkes.

- Jeg tror, at den er inviteret til de europæiske festivaler, fordi den handler om noget substantielt - om sygdom og tab - selvom den er let i tonen. Den gør det på en meget sjov og sådan florlet facon, forklarer Bier.

Om "Den skaldede frisør" bliver den danske kandidat, afsløres den 15. januar. Her kommer alle lande med en film.

Derefter skal den også med på shortlisten på ni film og videre til de endeligt fem nominerede, før den kan deltage i den endelige kåring 24. februar.

/ritzau/